در اين تاپيك بحث مفصلي درباره امنيت مودم هاي ADSL و وايرلس خواهيم پرداخت < البته به روش خودم تدريس ميشه ///
شروع درس اول :
يكي از مهمترين جنبه هاي امنيتي در ADSL در مقايسه با ديال آپ تغيير IP آدرس در هر بار كانكت شدن است < مثلاً اگر الان با ip آدرس 1.1.1.1 كانكت بشويد < بعد از قطع و دوباره كانكت شدن IP تغيير مي كند مثلا مي شود 1.1.1.2 /// با اين عمل امنيت ip حفظ و دور از دسترس هكر ها قرار مي گيريد /// :heart:
در مودم های D-link چون معروف و فروش خوبی دارند رو براتون تنظیمات کانکشن و امنیتی شو اموزش میدم ///
ابتدا وضعیت چراغ های مودم :
POWER : روشن باشه مودم برق دارد ///
Status : چشمک زن باشه اطلاعات در حال دریافت و ارسال است ///
درس دوم شروع شد
DSL:روشن باشه مودم به ADSL مرکز سرویس دهنده وصل است ///
WLAN : چراغش روشن باشه وایرلس روشن و فعاله ///
LAN : چراغ روشن باشه به کارت شبکه متصل است ///
Internet : روشن باشه وصل به دنیای اینترنت ///
خوب درس دوم تموم شد ///
شروع درس سوم :
چگونه مودم ADSL را کانفیگ و تنظیم کنیم ///
شما وارد تنظیمات مودم بشوید یک مرورگر مثلاً اینترنت اکسپلور یا فایرفاکس را باز کنید و در قسمت آدرس بار تایپ کنید :
مرحله اول :
192.168.1.1 را وارد کنید و اینتر enter را بزنید سپس وارد loging می شوید ، و یوزنیم و پسورد را admin بزنید توجه کنید این مراحل پیش فرض اکثر مودم هاست دفترچه راهنما مودم را نیز یک بار برسی کنید
مرحله دوم :
""" حتماً کابل lan که کابلی سفید ، یا زرد یا آبی است را به مودم و کامپیوتر نصب کنید """
روی wizard یا quick setup یا quick start یا advance setup را انتخاب کنید . ((( این واژگان الگویی از تمامی مودم های حال حاضر ایران هستند )) اگر جدولی دارید که در آن مقادیر VPI و VCI نوشته شده بخش Edit را انتخاب کنید تا صفحه تنظیمات باز شود ، VPI و VCI را از شرکت سرویس دهنده سوال کنید چون این مقادیر در هر شرکتی متفاوت است مثلاً اینترنت عصر تله کام مقدار VPI را 8 و VCI را 35 و شرکت صبا نت گستر این مقدار را به ترتیب 0 و 35 در تهران انتخاب کرده است . روی NEXT کلیک کنید و PPPOE را تیک زده و مقدار ENCAPSULATION در پایین را روی LLC PPPOE و یا LLC SNAP قرار دهید . NEXT کنید یوز و پسوردی که شرکت به شما داده است را وارد کنید و دوباره NEXT کنید تا به SAVE و سپس SAVE REBOOT برسید . مودم تا 2 دقیقه طول می کشد تا دوباره به راه بیفتد . در این جا چراغ اینترنت باید روشن شود و شما کانکت شده باشید //// توجه کنید مراحل کانفیگ تمامی مودم ها یکی است فقط نو آپشن ها و گزینه ها فرق دارد ////
شروع آموزش چهارم از مباحث امنیت در مودم های Wireless
به عکس بالا توجه کنید ، این بخش از مودم های d-link برای قرار دادن و شروع کانفیگ بخش وایرلس مودم است که بسیار بسیار هم مهم تلقی می شود /// در قسمت SSID نام دلخواه را بگذارید حتماً یک نام انتخاب کنید /// سپس در تب WEP Encryptoin روی disable کلیک کنید و یکی از پروتکل های امنیتی را انتخاب کنید پیشنهاد من WAP2 است هر چند امنیت نسبی است و هیچگاه 100 درصد نیست /// سپس یک پسورد 10 رقمی یا بیشتر انتخاب و در کادر key وارد کنید ، یک key کافیست سپس apply و تنظیمات مودم را save کنید ///
پایان آموزش چهارم
نکته :::
من دوست ندارم مودم خاصی را معرفی کنم ، یا تبلیغ اما تجربه نشان داده دو محصول D-LINK و LINKSYS که البته دومی در بازار کشور خیلی کمیاب شده از بقیه برند های بازار بهتر و مطمئنتر هستند /// البته محصولات TP-LINK نیز به تازگی وارد کشور می شوند نیز توصیه می شود ///