Parsi Coders

نسخه‌ی کامل: چیپ های جدید اینتل و تئوری لپ تاپ هایی با باتری مادام العمر
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
[عکس: engarehnet.jpg]

شما هم جز گروهی هستید که فکر می کنند پردازنده های جدید سندی بریج هنوز باعث اتلاف باتری لپ تاپ می شود؟ خب، تنها کافی است ۲ سال صبر کنید. آنگاه احتمالا لپ تاپ هایی ارائه خواهد شد که نه تنها با یک بار شارژ ۲۴ ساعت کار می کنند، بلکه می توانند با استفاده از نور اتاق هم باتری خودشان را شارژ کنند.
هفته گذشته اینتل معماری جدید Haswell را برای پردازنده های آینده خود رونمایی کرد. با استفاده از ترانزیستورهای سه بعدی ۲۲ نانومتری، اولین چیزی که توسط Haswell امکان پذیر می گردد، کاهش مصرف یک چیپ x86 به اندازه پردازنده های ARM است. و این یعنی یک بار شارژ باتری لپ تاپ برای تمام روز و یا اینکه برای ۱۰ روز حالت استندبای.
البته این همه داستان نیست. پردازنده با معماری Haswell تقریبا ۲۲ برابر کمتر از پردازنده های فعلی اینتل انرژی مصرف می کند، به اندازه ای که به راحتی می توان با انرژی یک سلول خورشیدی نیروی آن را تامین کرد. اینتل برای نشان دادن میزان مصرف بسیار کم پردازنده جدید، یک کامپیوتر ویندوزی با پردازنده Haswell را به نمایش گذاشت که تنها با یک سلول خورشیدی کار می کند.

البته پردازنده های Haswell نسل دوم بعد از سندی بریج هستند. سال آینده باید منتظر چیپ های Ivy Bridge باشیم و در سال ۲۰۱۳ پردازنده های Haswell را خواهیم دید. به نظر می رسد بالاخره اینتل از مصرف زیاد پردازنده هایش خسته شده و تصمیم دارد به هر شکلی شده پردازنده های ARM را از رده خارج کند.