Parsi Coders

نسخه‌ی کامل: خبرهای ضد و نقیض در مورد ممنوعیت واردات لپ تاپ و موبایل!
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
در حالی‌که از گوشه و کنار اخباری در رابطه با رفع ممنوعیت ثبت سفارش کالاهای کامپیوتری و گوشی موبایل به گوش می‌رسد، رییس بخش واردات اتاق بازرگانی ایران به «دنیای‌اقتصاد» اعلام کرده است که این خبر شایعه است و ممنوعیت‌ها برای ثبت سفارش و واردات کالاهای کامپیوتری و دیجیتالی همچنان ادامه دارد. شرح گفت‌وگوی کوتاه ما با محمدرضا حریری را در این رابطه می‌خوانید:




مدیرکل ثبت سفارش سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه ثبت سفارش واردات گوشی تلفن همراه و کامپیوتر متوقف نشده است، گفت: سیاست ممنوعیت واردات ۷۷ قلم کالا به خاطر کمبود جدی در تأمین منابع مالی برای واردات کالاهای ضروری و اساسی صورت گرفته است.

[عکس: 25-021.jpg]
ساسان خدایی در برنامه گفتگویی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: به طور مثال از جمله اقلامی که واردات آن ممنوع شده مبلمان و مصنوعات چوبی است که البته در کشور تولید داخلی بالایی نیز دارد.

وی با اشاره به اینکه واردات کالاهایی به کشور ممنوع شده که یا امکان تولید آن در سطح نیاز جامعه وجود دارد و یا از دسته کالاهای غیرضروری هستند، ادامه داد: در شرایط فعلی که به لحاظ اقتصادی شرایط ویژه ای داریم باید ارز مورد نیاز کشور را به تامین منابع مالی مورد نیاز در واردات کالاهای اساسی و ضروری سوق دهیم.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام، مدیرکل ثبت سفارش سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: البته این سیاست (ممنوعیت واردات ۷۷ قلم کالا) سیاستی گذرا و موقتی است و تا زمان عبور از شرایط فعلی ادامه خواهد داشت.

خدایی گفت: در فهرست ۷۷ قلم کالا که واردات آن ممنوع شده عمدتا اقلام ساخته شده نظیر مبلمان هستند و به هیچ وجه کالاهای واسطه ای و سرمایه ای در این فهرست وجود ندارد.

مدیرکل ثبت سفارش سازمان توسعه تجارت ایران در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه تمام قطعات و اقلام مربوط به ساخت رایانه که در کشور تولید می شود، هیچگونه محدودیتی در واردات برای آن تعیین نشده است، گفت:‌ تمام قطعات رایانه به جز ۳ قطعه کیبورد، مانیتور و ماوس هیچگونه محدودیتی در واردات آن وجود ندارد و واردات آنها از جمله اولویت هایی است که در حال حاضر ثبت سفارش آن انجام می شود.

خدایی همچنین با بیان اینکه ظرفیت تولید تلفن همراه در کشور به وجود آمده است، افزود: باید کمک کنیم تا پتانسیل تولید تلفن همراه از حالت بالقوه به حالت بالفعل تبدیل شود.

وی ادامه داد: البته هیچ موقع واردات گوشی تلفن همراه جزو اقلام ممنوعه نبوده و تا زمانی که ظرفیت تولید آن به طور کامل در کشور به وجود نیاید، این کالا با اولویت گروه کالایی ۸ در کشور ثبت سفارش خواهد شد.

مدیرکل ثبت سفارش سازمان توسعه تجارت ایرانافزود: همچنین در حال حاضر ثبت سفارش انواع تبلت و نوت بوک نیز انجام می شود. وی با تاکید بر مصرف کالاهای داخلی از سوی مردم افزود: تمام کالاهایی که امکان تولید آن در کشور وجود ندارد، به راحتی ثبت سفارش و واردات آن انجام می شود.


این در حالی است که رییس بخش واردات اتاق بازرگانی ایران اعلام می کند که رفع ممنوعیت شایعه است


در حالی‌که از گوشه و کنار اخباری در رابطه با رفع ممنوعیت ثبت سفارش کالاهای کامپیوتری و گوشی موبایل به گوش می‌رسد، رییس بخش واردات اتاق بازرگانی ایران به «دنیای‌اقتصاد» اعلام کرده است که این خبر شایعه است و ممنوعیت‌ها برای ثبت سفارش و واردات کالاهای کامپیوتری و دیجیتالی همچنان ادامه دارد. شرح گفت‌وگوی کوتاه ما با محمدرضا حریری را در این رابطه می‌خوانید:

شنیده می‌شود ممنوعیت ثبت سفارش لپ‌تاپ، کالاهای کامپیوتری و گوشی موبایل با جابه‌جایی‌هایی که در اولویت‌بندی‌ها صورت گرفته است رفع شده است. این موضوع را تایید می‌کنید؟

خیر این شایعه‌ای است که مشخص نیست از کجا درز کرده است. تنها اتفاقی که افتاده است این است که برخی از قطعات کامپیوتری که در اولویت‌های پایین‌تری بودند به اولویت‌های ۵ و ۶ منتقل شده‌اند و اجازه ثبت سفارش و در نتیجه واردات گرفته‌اند.

یعنی لپ‌تاپ و گوشی موبایل همچنان در لیستی قرار دارند که وارداتشان به کشور ممنوع است؟

بله متاسفانه ثبت سفارش این کالاها همچنان ممنوع است.

اما گویا یکی از منابع آگاه اعلام کرده است که ثبت سفارش گوشی‌هایی با قیمت کمتر از یکصد دلار آزاد است.
خیر این اخبار شایعه هستند و صحت ندارند. البته در این رابطه مذاکراتی صورت گرفته بود، ولی به نتیجه نرسیده است.

با توجه به محبوبیت زیاد این کالاها (لپ‌تاپ و گوشی موبایل و تبلت و…) در کشور و با توجه به اینکه در مورد برخی از کالاها نظیر لپ تاپ ما تولید داخلی نداریم نیاز بازار از چه محلی تامین می‌شود؟

این سوالی است که باید از افرادی که این تصمیم را گرفته‌اند پرسیده شود. البته ما در این رابطه در حال انجام مذاکراتی هستیم. اما فکر نمی‌کنم نتیجه این مذاکرات همان چیزی باشد که واردکنندگان انتظار دارند.

اینکه می گویند در صورت اجرای این تصمیم شاهد رشد قاچاق در مورد لپ‌تاپ و موبایل می‌شویم درست است؟
قطعا همین‌طور است. اما بهتر است در این مورد مسوولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و افرادی‌که این تصمیم را گرفته‌اند اظهار نظر کنند.

منبع: مهر و دنیای قتصاد