Parsi Coders

نسخه‌ی کامل: درمان سریع کم‏خونی با طب پایه
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
کم خونی از اختلالاتی است که بسیاری از افراد کشور ما به ویژه زنان و کودکان را درگیر خود کرده است تا حدی که اختلالات و نگرانی‌های زیادی را در به دنبال داشته است، این در حالی است که طب پایه به خوبی می‌تواند جوابگوی این بیماری گسترده باشد.
محمد موسوی محقق طب سنتی با اشاره به شیوه نادرست تغذیه امروز ودیگر عوامل که منجر به کم خونی شده است، رفع سموم بدن و نیز تقویت نیروی هاضمه را به عنوان نخستین اقدام جهت درمان کم خونی ذکر کرد و افزود: مصرف انواع آبمیوه حدود نیم ساعت قبل از غذا و به ویژه اگر با کمی عرقیات گیاهی استفاده شود، در مداوای این اختلال بسیار مفید است، زیرا این مواد به سرعت جذب بدن می‌شود.
محمد موسوی با اعتقاد بر مداوای کم خونی به این صورت به ذکر موثرترین داروها و میزان مصرف آنها اشاره کرد و بیان داشت: مصرف یک لیوان شیره انگور به صورت شربت همراه با غذا، انجیر خشک یا دو برابر آن آلوی بخارا، عصاره استخوان راسته گوسفند از مهمتریم مواد موثر در درمان کم‌خونی هستند.
وی ادامه داد: شربت مویز نیز بهترین درمانگر کم‌خونی محسوب می‌شود به این صورت که برای تهیه آن باید يک ليتر آب را با ۵۰ گرم زرشک روی شعله ملايم بجوشانند تا نصف شود؛ صاف کنند و با آب ميوه‏های گریپ فوروت، سیب و انار از هرکدام یک کیلو مويز ۵۰۰گرم و کمی شکر قرمز و به اندازه نوک قاشق چایخوری زعفران مخلوط کرده و سپس ۱۰ تا ۲۰ دقيقه روی شعله ملايم بجوشانند، بهتر است زعفران را در ۲ دقيقه آخر اضافه کنند، پس از سرد شدن در يخچال نگهداری و روزی ۳ ليوان مصرف کنند.
وی با اشاره به استفاده تخم‌شربتی، بالنگ و فرنجمشک به میزان مساوی آن را ترکیبی مناسب برای کم‌خونی و پوکی استخوان عنوان کرد و اظهارداشت: هر بار یک قاشق مرباخوری با نصف استکان گلاب و نصف استکان عرق بیدمشک همراه با شکر به صورت شربت نموده و هر روز صبح ناشتا میل شود. این دارو مفرح قلب مقوی مغز، ملین طبع و نرم کننده عروق، ضد تصلب شرائین، ضد تپش قلب، اضطراب و افسردگی نیز هست.