09-13-2011، 10:56 AM
(08-13-2011، 06:18 PM)lord_viper نوشته: [ -> ]RAD Studio XE2شامل نرم افزارهای زیر هست:
Delphi XE2
C++ Builder XE2
Delphi Prism XE2
RadPHP XE2
و در چهار نسخه Starter, Professional, Enterprise, Architect عرضه میشه.
از بین چهار نرم افزار فوق، Delphi و C++ Builder برای تولید نرم افزارهای Native Code به کار میرند. Delphi Prism برای تولید نرم افزار مبتنی بر دات نت فریم ورک با زبان دلفی استفاده میشه. RadPHP هم یک محیط RAD برای تولید نرم افزارهای وب با استفاده از زبان PHP هست.
قابلیت های جدید RAD Studio XE2
Cross-Platform
اصلی ترین قابلیت جدید در این نسخه امکان cross-platform compiling هست. در XE2 (دلفی و ++C) شما می تونید برای ویندوز، Mac OS و iOS کدهای Native تان را کامپایل کنید. همچنین در ویندوز امکان کامپایل به صورت 32 بیتی یا 64 بیتی فراهم شده. RadPHP هم این قابلیت را پیدا کرده که برنامه Native اندروید تولید کنه. در آینده امکان کامپایل برای لینوکس و اندروید هم به این مجموعه اضافه خواهد شد.
برای iOS (سیستم عامل دستگاه های iPhone و iPad)؛ روش کار مشابه سایر ابزارهای غیر اپلی مثل Mono Touch هست؛ به این صورت که شما می تونید برنامه خودتان را در دلفی بنویسید، رابط کاربر گرافیکی اش را با FireMonkey طراحی کنید، و برنامه را در ویندوز هم اجرا و دیباگ کنید؛ ولی برای اجرا و دیباگ بر روی دستگاه، یا شبیه ساز آن؛ باید اولا سیستم عامل Mac OS داشته باشید؛ ثانیا، دلفی یک پروژه XCode برای شما ایجاد می کند که باید آن را در داخل Mac OS با XCode کامپایل کنید، و فایل نهایی را به شبیه ساز یا دستگاه مقصد منتقل کنید. این محدودیت از دو جهت هست، اولا اینکه شرکت اپل قانونا اجازه کامپایل مستقیم (بدون استفاده از ابزارهای این شرکت) را به تولید کنندگان نرم افزار نمیدهند؛ و ثانیا اینکه اگر هم بر فرض اپل همچین اجازه ایی میداد، دلفی فعلا امکان تولید کد برای CPU های مبتنی بر ARM را ندارد، و این قابلیت در آینده به آن اضافه خواهد شد.
محیط توسعه (IDE) همچنان مبتنی بر ویندوز باقی خواهد ماند، اما می تونید برنامه خودتان را از طریق Remote Debugger دلفی که اسمش به Platform Assistant تغییر کرده، در داخل یک ماشین مجازی یا در یک شبکه محلی مثل یک نرم افزار Local از داخل IDE اجرا و دیباگ کنید.
FireMonkey
در دلفی XE2 یک چارچوب جدید برای تولید رابط گرافیکی کاربر معرفی شده با نام FireMonkey. این چارچوب مستقل از پلتفرم هست، و یک رابط کاربر 2 بعدی یا 3 بعدی Vector-base در اختیار شما قرار میده. FireMonkey از توان پردازشگر گرافیکی سیستم (GPU) برای رندر کردن رابط گرافیکی کاربر استفاده میکنه. در ویندوز، FireMonkey از Direct2D برای رسم دو بعدی، و از Direct 3D برای رسم سه بعدی استفاده میکنه. در Mac OS و iOS (و در آینده در لینوکس) از OpenGL برای رسم استفاده میشه. FireMonkey را میشه به نوعی معادل WPF در دات نت تلقی کرد. البته با این تفاوت که FireMonkey برای تعریف عناصر گرافیکی از یک زبان اختصاصی (XAML) بهره نمیبره، بلکه عناصر با استفاده از کدهای دلفی و یا طراح گرافیکی فرم موجود در IDE ساخته میشند. البته FireMonkey کاملا Native Code هست، و نیازی به کتابخانه اضافی برای اجرا نداره. همچنین در FireMonkey امکان تعریف Style های مختلف و اعمال آنها بر روی کل رابط گرافیکی کاربر را دارید. احتمالا به طور پیش فرض Style هایی برای پشتیبانی از ظاهرا استاندارد رابط گرافیکی ویندوز و Mac OS به همراه FireMonkey عرضه خواهند شد، تا برنامه نویس بتونه به راحتی ظاهری شبیه برنامه های عادی این پلتفرم ها تولید کنه. تصویر زیر نمایی از یک رابط کاربر ساده تولید شده با FireMonkey هست، با دو Style مختلف:
FireMonkey-Styles.png
در واقع FireMonkey مبتنی بر تکنولوژی شرکت معروف کامپوننت سازی KesDev هست. این شرکت قبل از این کامپوننت هایی برای تولید رابط گرافیکی مبتنی بر وکتور به صورت دو یا سه بعدی ارائه می کرد. اما مدتی قبل توسط شرکت Embarcadero خریداری شد و برنامه نویسان آن هم جذب این شرکت شدند. هر چند FireMonkey مبتنی بر تکنولوژی KesDev هست، اما در این مدت شرکت Embarcadero تغییرات متعددی در آن اعمال کرده، تا آن را برای نسخه XE2 آماده کند، و این قابلیت صرفا یک تغییر نام برای محصولات KesDev نیست.
VCL همچنان مبتنی بر ویندوز باقی خواهد ماند و امکان استفاده از VCL در سایر پلتفرم ها وجود نخواهد داشت. البته VCL همچنان حمایت میشه و قابلیت های جدید بهش اضافه میشه؛ کما اینکه در XE2 امکان اعمال Style های مختلف بر روی کنترل های VCL اضافه شده.
Live Bindings
این قابلیت برای برنامه نویسان دات نت آشنا ست. در دلفی، با توجه به اینکه قابلیت تولید نرم افزارهای تجاری مبتنی بر بانک اطلاعاتی از نسخه اول جزو اولویت های اصلی محصول بود، برای کار با داده های بانک اطلاعاتی و نمایش این داده ها، دو دسته از کنترل ها ایجاد شدند، کنترل های Data-aware که امکان اتصال به بانک های اطلاعاتی را داشتند، و کنترل های عادی که همچین قابلیتی را نداشتند. بعدها که قابلیت های جدیدی به دلفی اضافه شد، این ساختار برای حفظ سازگاری با نسخه های قدیمی تر حفظ شد؛ اما در XE2 شما مشابه دات نت امکان اتصال هر کنترلی را به منابع داده مختلف خواهید داشت؛ یعنی اولا نیازی به مجموعه جداگانه ایی از کنترل ها برای نمایش داده های بانک اطلاعاتی نیست، و ثانیا منابع داده شما محدود به بانک اطلاعاتی نیستند، و شما می توانید هر نوع داده ایی را از هر منبعی (مثلا یک لیست جنریک) بخوانید و در این کنترل ها نمایش بدید. حتی امکان تلفیق داده های مختلف و ایجاد داده ترکیبی برای نمایش در یک کنترل هم وجود داره.
قابلیت های جدید برای DataSnap
DataSnap چارچوب تولید نرم افزارهای چند لایه (Multi-tier) در دلفی هست، که قابلیت های متعددی ارائه میکنه. در نسخه XE2 قابلیت های جدیدی به آن اضافه شدند. فعلا دو قابلیت جدید آن معرفی شدند؛ یکی پشتیبانی بیشتر از Cloud (بخصوص Amazon E3) و امکان نصب در Cloud، و همچنین قابلیت تولید prxoy class سمت کلاینت برای زبان ها و پلتفرم های مختلف به منظور راحتی ارتباط نرم افزارهای کلاینت نوشته شده با سایر زبان ها و تکنولوژی ها با سرورهای مبتنی بر DataSnap. در حال حاضر DataSnap امکان تولید prxoy class برای کلاینت های مبتنی بر دات نت، جاوا اسکریپت، iOS، اندروید، و Blackberry را دارد.
FastReport
در نسخه های قبلی Quick Report یا Rave به عنوان ابزار گزارش سازی پیش فرض به همراه IDE نصب می شدند، که بعدها Quick Report کنار گذاشته شد. در نسخه XE2 در کنار Rave، ابزار معروف و پرطرفدار FastReport هم به طور پیش فرض با IDE نصب خواهد شد.
فعلا این تغییرات و امکانات برای XE2 معرفی شدند. تغییرات و امکانات دیگه ایی هم صورت گرفتند که به تدریج در مدت یک ماه توسط شرکت Embarcadero رسما اعلام خواهند شد. این شرکت مراسمی را در نقاط مختلف دنیا (از جمله دبی) در تاریخ های مختلف ترتیب داده، و در هر یک از این مراسم ها، قابلیت های مختلف این محصول به کاربران معرفی خواهند شد، تا زمان شروع کنفرانس Delphi Live در ماه سپتامبر. به نظر میرسه که نسخه XE2 یکی از مهم ترین نسخه های تاریخ حیات دلفی باشه