Parsi Coders

نسخه‌ی کامل: پورنقشنبد: شرایط سخت برای بازار سخت‌افزار
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.


علیرضا پورنقشبند مدیرعامل شرکت نقش البرز، نامزد انتخاباتی نظام صنفی رایانه ای استان تهران و عضو پیشنهاد 20 در گفت و گو با خبرنگار ما در خصوص تحلیل خود از وضعیت کسب و کار در حوزه فناوری اطلاعات و به طور خاص بحث سخت افزار و دور نمای این حوزه گفت : در حال حاضردرگیرگذراندن شریط بسیار سختی هستیم.


تحریمهای گزنده و آزار دهنده که بخش آی تی را به دلیل ماهیت تکنولوژیک بودنش بیش از سایر بخشها مورد تهدید قرار می دهند، شرایط خاص اقتصادی جهان و رکود بسیار طولانی و نقس گیری که در این بخش رخ داده همراه با تغییرات نسنجیده و کارشناسی نشده متعدد در بخش مقررات وضع شده مرتبط با بخش بازرگانی کشور مثل استاندارد و گمرک، تعدد نهادها و دستگاههای متولی حقوق مصرف کننده و فشارهای روزافزون این دستگاه ها بر بازار و تهیه کنندگان و عرضه کنندگان کالای آی تی و عدم برقراری هیچگونه تماس و تعامل بین این نهادها و نمایندگان صنف، ادغام دو وزارتخانه اصلی صنایع و بازگانی و توقف یا تاخیر در روال تصمیم گیری و تصمیم سازی، نوسانات و افزایش نرخ ارز در چند ماهه اخیر، کاهش نقدینگی و سرمایه در گردش این بخش، نبود هیچگونه حمایت سیستم بانکی و تمرکز بانکها بر سوداندوزی صرف، افزایش سرسام آور هزینه ها و کاهش شدید درآمدها، و پاره ای موارد دیگر هریک به سهم خود حوزه فناوری اطللاعات را تحت فشار قرار داده اند. با توجه به این شرایط بنده وضعیت کسب و کار در حوزه فناوری اطلاعات به خصوص بخش سخت افزار را بسیار نامطلوب میدانم، و چنانچه فورا چاره اندیشی نشود دورنمای آن را نیز در آینده نزدیک مطلوب نمی بینم.

وی درباره تاثیر گذاری جایگاه سازمان نظام صنفی در خصوص وضعیت بازار سخت افزار در کشور و ساز و کار بازار اظهار داشت :بزرگترین مشکل این بخش نبود حضور موثر یک نهاد حمایت کننده است. این خود تابع دلایل مخلتف است، از یکسو احساس نشده بخش قانوگذار و اجرایی کشور عزم جدی برای شنیدن حرف فعالان این حوزه داشته باشد و به سختی تن به شنیدن این حرفها داده یا اصلا نداده و تلاشهای انجام شده پی در پی با ناکامی مواجه شده است و از سوی دیگر فعالین این حوزه به دلیل خستگی مستهلک کننده ناشی از مشکلات متعدد و پیاپی سالهای اخیر انگیزه های خود را برای تلاش و رفع مشکلات از دست داده اند. بسیاری از مشکلات مذکور توسط یک سازمان مردم نهاد متولی صنف قابل پیگیری و اجرا است که مصداق آن سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور است. حصول یک نتیجه مثبت توسط سازمان نظام صنفی حتی اگر مختصر و کوچک باشد می تواند بسیار روحیه بخش باشد و زمینه ساز موفقیت های بعدی خواهد بود.

وی در پاسخ به این سووال که آیا با توجه به تعاریف شما از نظام صنفی رایانه ای این نهاد در دوره قبل توانسته است نیازهای صنف را در این حوزه برآورد کند؟و شما چه توقعی در آینده از این سمت وسو ها دارید؟ گفت :اعتقاد دارم تلاشهای صلدقانه بسیاری انجام شد ولی به نتیجه نرسید. دلایل آن را هم شرح دادم. اعتقاد دارم حضور افراد تاثیر گذار و با نفوذ می تواند کمک شایسته ای به انتقال نظرات و مشکلات اعضای صنف به بخش قانون گذار و اجرایی کشور نماید، استفاده از پتانسیل موجود در نخبگان صنف موضوعی است که نباید مورد غفلت قرار گیرد. من امیدوارم روند پیشرفت سازمان نظام صنفی سرعت بیشتری پیدا کند و نتایج امیدوار کننده ای را به سرعت برای اعضایش به ارمغان آورد.

پور نقشبند درباره اهداف و برنامه های خود به عنوان یکی از نامزدهای شاخه سخت افزار در انتخابات سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران گفت : تلاش خواهم کرد همزمان هم در جهت حل مشکلات یاد شده و هم در جهت اصلاح زیرساختها فعالیت کنم. در دور دوم رسیدگی به موضوعاتی مثل استاندارد، تدوین آیین نامه های توزیع و خدمات پس از فروش و گمرک شروع شد که من در آنها فعال بودم، ادامه این فعالیتها در وهله اول مورد نظر من است. علاوه بر اینها معتقدم مشکلات ارزی، بانکی و رفاهی تا حد زیادی قابل رفع هستند که در جهت آن خواهم کوشید. قصد ندارم برنامه پر حجم و مفصلی ارائه دهم که تضمینی برای اجرای آن نباشد. با اهداف و نقشه راه گروه پیشنهاد 20 همراه هستم و اعتقاد دارم این روش به نتیجه خواهد رسید.

وی همچنین در خصوص اینکه چه نکاتی باید در برگزاری انتخابات سازمان نظام صنفی رایانه ای باید دیده شود اظهار داشت : سازمان نظام صنفی به عنوان مجری و مسئول برگزاری این دوره از انتخابات وظیفه سنگینی بر دوش دارد. ضمن احترام به تمام کادر اجرایی و نظارتی سازمان، تقاضا دارم همه جوانب اجرای انتخابات را با مشورت نخبگان، نمایندگان کاندیداها، اعضای فعلی هیات مدیره و صاحبان تجربه در برگزاری سایر انتخابها بازنگری و بهترین ساز و کار را انتخاب و اجرا نمایند. از کاندیداهای محترم نیز که قبل و حین و بعد از برگزاری انتخابات همکارانی صمیمی، شجاع و خوش فکر هستند تقاضا میکنم ارتباط خود را صرف نظر از نتیجه همچنان حفظ نموده و آن را گسترش دهند. نکته بسیار مهم حضور همه اعضای صنف در عرصه انتخابات و انتخاب دقیق و هوشمندانه نمایندگان شایسته است.

من انتقاد جدی به آرای وکالتی دارم، این ساز و کار که در حال حاضر فقط در انتخابات نظام صنفی دیده می شود و در سایر انتخابها یا به کلی ممنوع یا بسیار محدود و سخت گیرانه شده است، در اصل به منظور اجرای اراده صاحب رای توسط نماینده اش پیش بینی شده، ولی در حال حاضر تبدیل به تفویض این شده حق به دیگری شده که اصلا شایسته نیست. انتظار دارم همه بدنه صنف محترم فناوری اطلاعات شخصا یا توسط نمایندگانی که نظر آنها را با امانت داری کامل به صندوقها واریز می کنند در این انتخابات شرکت کنند یا اگر شرکت نمی کنند حداقل رای خود را نیز نزد خودشان محفوظ نگاه دارند.