Parsi Coders

نسخه‌ی کامل: پنج تکنولوژی که در ۱۰ سال آینده زندگی را تغییر خواهند داد
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
طی دو دهه گذشته تکنولوژی پیشرفتی ورای گمان و باور انسان داشته است و کیفیت زندگی کاربرانش را دگرگون کرده است. چه کسی در دنیای ۱۹۹۰ می توانست جهان امروزی را تصور یا باور کند؟ مثلا ما روز به روز بیشتر توسط سیستم جهان شمول اطلاعات به یکدیگر متصل می شویم و این سیستم تقریبا با زندگی روزمره ما عجین شده است.

در ادامه مطلب نگاهی به ۵ تکنولوژی نوپای امروزی داریم که مطمئنا کیفیت زندگی در دهه آینده را تحت تاثیر قرار خواهند داد.

کنترل کامپیوتر با مغز انسان



از کامپیوترهای دسک تاپ تا لپ تاپ ها و تلفن های هوشمند، محاسبات و تجزیه و تحلیل اطلاعات به شکل غیر قابل شناختی در دهه های بعد از ابداع آن تکامل پیدا کرده است. خب، این فناوری در سال ۲۰۲۱ چگونه خواهند بود؟ ری کورزول متخصص کامپیوتر آمریکایی عقیده دارد که کامپیوترهای آینده چنان پیشرفته اند که رقیب و هماوردی جدی برای خرد و هوش بشری خواهند بود. او هم همراه با بقیه مهندسان کامپیوتر پیش بینی می کند که کامپیوترهای آینده به جای ابزارهای امروزی با فکر و ذهن انسان کنترل خواهند شد.

اخیرا یکی از محققان اینتل به نام Dean Pomerleau در جایی به این قابلیت ها و امکانات اشاره کرده و گفته بود: «سرانجام بشر زمانی به ایمپلنت های مغزی تن خواهد داد. تصور کنید که روزی با استفاده از قدرت فکر و خیال تان بتوانید به گشت و گذار در وب بپردازید».

سفرهای هوایی تجملاتی



هرچند که سفر در زمان و تلپورت شدن هنوز به رویای دور و درازی می ماند، در این چند ساله تعدادی اختراع جذاب برای سفرهای هوایی رونمایی شده است که آینده مسافرت های هوایی و پروازها را دگرگون می کند. در حالی که احتمالا در دهه آینده هنوز باید همانند قدیم سوار هواپیما بشوید و به نقاط مختلف سفر کنید، اما دلیلی ندارد که آن را به سبکی مانند تصویر زیر انجام ندهید:



یک طرح مفهومی جدید برای خیال پردازی های ایرباس در خصوص هواپیماهای آینده . جایی که هواپیماها مجهز به هلوگرام (تصویر لیزری سه بعدی) و سان روف خواهند بود. از میان دیوار بیرون را خواهید دید. تلویزیون های لمسی و کابین های تمیز شونده خودکار سفر را بسیار راحت تر و لذت بخش تر خواهند ساخت.


بازی های هلوگرام



هفته گذشته یکی از پیشگریی های بحث برانگیز در توکیو مربوط به دنیای بازی ها بود. گفته می شود که بازی ها به زودی تبدیل به هلوگرام های شبه زنده ای می شوند که با پروژکتور درون اتاق شما پخش شده و سرگرم تان می سازند. انقلابی فراتر از تکنولوژی سنسورهای حرکتی در حال وقوع است و شرکت ها در حال توسعه معنای جدیدی در بازی ها هستند، اینکه اشیاء مجازی درون اتاق با گیمر در ارتباط و تعامل باشند.



البته سونی از اوایل امسال کار بر روی این تکنولوژی را شروع کرده است. در این شیوه حجمی از نور درون اتاق پخش می شود و یک تصویر شناور را ایجاد می کند. این شرکت همچنین در حال سرو سامان دادن به تصاویر شناور سه بعدی است که در فضایی بیرون از صفحه تلویزیون جان بگیرند. آنها همچنین یک سگ هلوگرام درون یک جام را هم به تازگی تولید کرده اند. کمی بعد اپل پتنت (حق امتیاز) تکنولوژیی را ثبت کرد که تصاویر به صورت سه بعدی پخش شوند و افراد امکان این را بیابند که با اشیاء مجازی پخش شده بازی کنند و آنها را در دست بگیرند. این تکنولوژی همچنین می تواند در محاسبات کامپیوتری، کامپیوترهای شخصی و فیلم های سینمایی مورد استفاده قرار گرفته و کارها را دو چندان راحت تر کند.

موبایل دستور پذیر با حرکت



فکر می کنید موبایل صفحه لمسی تان جذاب و گیرا است؟ تلفن های همراه آینده یکنواختی و خستگی استفاده دائم از کلیدها برای انجام کارها را پشت سر خواهند گذاشت و فقط با برخی حرکات و اشارات (gesture) خاص عمل خواهند کرد. مثلا تصور کنید که موبایل تان مجهز به چیزی شبیه کینکت باشد.



ماه گذشته شرکت طراحی Pilotfish و شرکت سازنده سنسور Synaptics نسخه اولیه (prototype) موبایلی را رونمایی کردند که هیچ دکمه ای نداشت. این تلفن که به اونیکس یا عقیق ملقب شده است، تنها با اشارات و علائم و حرکات کار می کند. تنها تکان دادن (swiping) صفحه، برنامه ها را باز می کند و می بندد. بالا بردن تلفن به سمت گونه باعث پاسخ به تماس می شود. علاوه بر این، طراحی آن هم نوآوری خاص خودش را دارد و می تواند شامل انواع تلفن های اوریگامی، تاشو یا حتی ساعت-موبایل ها باشد.




کارتهای اعتباری بدون کارت



چندی پیش آزمایشگاه مستر کارت، نسخه آزمایشی از کارت های اعتباری موبایلی خود را ارائه کرد. در میان پروتو تایپ های ارائه شده، انواع مختلفی از شیوه های پرداخت بدون کارت دیده می شود که امکان سفارش و پرداخت مستقیم کالاها از درون تبلیغات تلویزیونی را هم شامل می شود.



به موازات این کارها، گوگل هم اپلیکیشن و سیستم ابداعی کارت اعتباری اش را فعال کرده است. کیف پول گوگل به افراد اجازه می دهد تنها با تپ کردن صفحه موبایل شان در کنار پیشخوان مغازه، پرداخت را انجام دهند. ابداعاتی از این دست به شکل بالقوه کارت های اعتباری مرسوم را منسوخ و از رده خارج می سازند.