• ¡Welcome to Square Theme!
  • This news are in header template.
  • Please ignore this message.
مهمان عزیز خوش‌آمدید. ورود عضــویت


امتیاز موضوع:
  • 10 رای - 3.5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: هیچ خطری ایران را در اثر حادثه فوکوشیما تهدید نمی‌کند
حالت موضوعی
#1
گزارش کامل افتتاح دو طرح در سازمان انرژی اتمی/
رییس نظام ایمنی کشور:
هیچ خطری ایران را در اثر حادثه فوکوشیما تهدید نمی‌کند
سامانه‌های " هشدار آنی و پایش پرتوهای محیطی" و "پایش تاسیسات هسته‌یی و پرتوی سایت تهران " بعدازظهر امروز (دوشنبه) با حضور دکتر فریدون عباسی، رییس سازمان انرژی اتمی در محل این سازمان مورد بهره‌برداری قرار گرفت.
در این مراسم که با حضور رییس سازمان انرژی اتمی و تعدادی از کارشناسان مرکز حفاظت در برابر اشعه برگزار شد، ناصر راست‌خواه، رییس مرکز نظام ایمنی کشور گفت: حصول اطمینان از ایمن بودن تاسیسات هسته‌یی به منظور حفاظت کارکنان، مردم، نسل‌های آینده و محیط زیست، ماموریت اصلی مرکز نظام ایمنی هسته‌یی کشور است. در این راستا این مرکز اقدام به راه‌اندازی سامانه هشدار آنی و پایش پرتوهای محیطی کرده است.
رییس مرکز نظام ایمنی کشور گفت: در مرحله‌ی اول این پروژه در 13 شهر کشور شامل جلفا، تهران، رامسر، بجنورد، سرخص، چابهار، بندرعباس، بوشهر، اهواز، کرمانشاه، ارومیه، بیرجند و زاهدان، ایستگاه‌های اندازه‌گیری پرتوهای گاما نصب شده است که به طور دائم و در لحظه اطلاعات را به مرکز پایش که در سازمان انرژی اتمی در تهران قرار دارد منتقل می‌کند.
وی تاکید کرد: در مرحله‌ی دوم امروز شاهد افتتاح 50 ایستگاه اندازه‌گیری در شهرهای مختلف کشورمان هستیم که این 50 شهر از مرز بازرگان تا جزیره ابوموسی و نقاط مرکزی ایران را شامل می‌شود.
راست‌خواه گفت: این ایستگاه‌ها امکان آشکار کردن آنی هرگونه تغییرات در گامای محیط را فراهم می‌کند که یکی از بهترین نشانگرهای وقوع سوانح یا آزمایش‌های هسته‌یی در سایر کشورهاست. با راه‌اندازی این ایستگاه‌ها کشور قادر خواهد بود که به سرعت از وقوع این قبیل اتفاقات مطلع شده و اقدامات متناسب را به اجرا درآورد.
رییس مرکز نظام ایمنی کشور ادامه داد: این پروژه با همکاری سازمان هواشناسی به انجام رسیده و با داشتن اطلاعات هواشناسی، علاوه بر آشکار کردن وقوع سوانح، نحوه‌ی حرکت مواد پرتوزا در کشور قابل پیش‌بینی است. هم‌چنین این سامانه می‌تواند در پیشبرد مطالعات تحقیقاتی برای بررسی پرتوهای گامای محیطی و تاثیر پرتوگیری طبیعی کمک شایان توجهی کند.
وی ادامه داد: چنین سامانه‌هایی در برخی از کشورهای دنیا از جمله کشورهای عضو اتحادیه اروپا که سامانه‌ی یکپارچه‌ای را برای پایش پرتوهای محیطی صورت داده‌اند در اختیار دارند. جمهوری اسلامی ایران در نظر دارد نسبت به راه‌اندازی سامانه مشابه با عضویت کشورهای منطقه اقدام کند.
راست‌خواه گفت: راه‌اندازی این سیستم با وجود تحریم‌های بین‌المللی با دانش و تخصص داخلی به انجام رسیده است.
به گزارش ایسنا، در حاشیه این مراسم تعدادی از خبرنگاران داخلی از مرکز کنترل و نظارت بر این سامانه بازدید کردند و کارشناسان این مرکز توضیحاتی را ارایه دادند.
یکی از کارشناسان مرکز حفاظت در برابر اشعه در پاسخ به این سوال که چرا در مرز ایران و پاکستان که دارای تکنولوژی و مواد هسته‌یی است، سامانه‌ها به اندازه مرزهای غربی ایران نیست؟ گفت: مدل‌ها و شبیه‌سازی‌های صورت گرفته نشان داده است که آلودگی در صورت اتفاق و بروز حادثه‌ای در مرزهای شرقی ایران به سمت شمال شرقی حرکت می‌کند. این شبیه‌سازی‌ها برای تمام نیروگاه‌ها تا شعاع هزار کیلومتری در کشورهای اطراف نیروگاه‌ها و تاسیسات هسته‌یی پیش‌بینی شده است.
این کارشناس درباره چگونگی ارسال هشدار به مرکز کنترل از ایستگاه‌های مستقر در کشور اظهار کرد: از طریق سیستم GPRS و یا خط تلفن این پیام‌ها و اطلاعات و هشدارها و در مواقع اضطراری از طریق sms صورت می‌گیرد.
هم‌چنین، سامانه پایش پارامترهای ایمنی و حفاظتی تاسیسات هسته‌یی و پرتوی سایت تهران سازمان انرژی اتمی افتتاح شد.
رییس مرکز نظام ایمنی کشور در مراسم بهره‌برداری و افتتاح این سامانه اظهار کرد: یکی از اهداف 9 گانه در دفتر امور حفاظت در برابر اشعه مرکز نظام ایمنی هسته‌یی کشور در برنامه پنجساله چهارم و پنجم بهبود و افزایش نظارت بر مراکز کار با پرتو است.
وی درباره اهداف طرح و سامانه مذکور، گفت: نظارت مستقیم و بدون واسطه و مستمر با تکیه بر دیدگاه قانونی که احتمال وجود گزارش‌های ساختگی یا نبود گزارش پاره‌ای از وقایع را از بین می‌برد و نظارت تکمیلی علاوه بر نظارتی که کادر مربوطه و ناظران فیزیک بهداشت در تاسیسات مربوطه انجام می‌دهند و همچنین جمع‌آوری اطلاعات دریافتی از سیستم‌های ایمنی داخل تاسیسات و ارایه آن به سیستم مدیریت قانونی برای اخذ تصمیم مقتضی در مواقع لازم از جمله این اهداف است.
راست‌خواه گفت: سیستم جامع پایش ایمنی پوشش دهنده تاسیسات راکتور تحقیقاتی تهران، تاسیسات تولید رادیوایزوتوپ‌های صنعتی و پزشکی، تاسیسات تولید رادیوداروها و تاسیسات تولید ژنراتور مولیبدن – تکنسیم در تهران است.
رییس مرکز نظام ایمنی کشور، ادامه داد: نوع دستگاه‌ها و سیستم‌های مورد استفاده شامل سیستم دزیمتر محیطی، سیستم هشداردهنده صوتی و تصویری، سیستم‌های اندازه‌گیری گاز ید و ذرات، سیستم‌های سنجش هدایت الکتریکی، ارتفاع‌سنج سطح آب، فشارسنج داخل سلول‌های داغ، دکمه‌های اضطراری و غیره است.
وی تاکید کرد: با توجه به توسعه روزافزون تاسیسات هسته‌یی و پرتوی و لزوم کنترل و نظارت موثر و پیوسته توسط واحد قانونی، طرح گسترش مانیتورینگ تاسیسات هسته‌یی در آینده مورد نظر است.
راست‌خواه ادامه داد: این سامانه در سال 88 برای اجرا به پژوهشکده چرخه سوخت هسته‌یی در پژوهشکده علوم و فنون هسته‌یی محول شد.
به گزارش ایسنا، این سامانه با استفاده از فیبر نوری و مستقل از شبکه اینترنتی عمل می‌کند و توسط متخصصان و شرکت‌های داخلی مشابه با نمونه‌های خارجی ساخته شده است.
هم‌چنین رییس مرکز نظام ایمنی کشور تاکید کرد: هیچ‌گونه مواد پرتوزا از حادثه نیروگاه فوکوشیما توسط ایستگاه‌های مرزی ما آشکار و ثبت نشده است.
راست‌خواه، در جمع خبرنگاران درباره‌ تاثیر حادثه در نیروگاه فوکوشیما ژاپن بر کشورمان گفت: هیچ‌گونه منابع پرتوزا از حادثه نیروگاه فوکوشیما در کشور ما و مرزهای کشور آشکار یا به ثبت نرسیده است.
وی تاکید کرد: مسیر حرکت باد بر اساس گردش قالب هوا به سمت شمال شرقی (اقیانوس آرام) است.
راست‌خواه ادامه داد: به لحاظ نوع حادثه، آن‌چه در ژاپن اتفاق افتاده است با حادثه‌ای مثل چرنوبیل متفاوت است. یعنی سوخت در نیروگاه فوکوشیما هم‌چنان در رآکتور قرار دارد و مقداری از سوخت ذوب شده است و تا کنون این قطعیت وجود دارد که نشتی صورت گرفته بیش از یک نشت آتی است و ناشی از ذوب مواد رادیواکتیو در رآکتور است اما محفظه‌ی رآکتور آسیب ندیده است. اما چون مواد هسته‌یی نشت یافته در تماس با آب بوده و آب بخار شده است، مقداری از مواد شکافت‌پذیر به آب نشت کرده است. مواد هسته‌یی خطرناک «سزیم» و «ید 131» است که ماده‌ اول عمر زیادی در حدود 30 سال دارد و ماده‌ دوم طول عمرش 8 ساعت است، اما برای تیروئید خطرناک است.
رییس مرکز نظام ایمنی کشور تاکید کرد: در نیروگاه فوکوشیما با تمام نشتی صورت گرفته، هنوز به مرحله‌ی خطرناک نرسیده‌ایم و حتی خود ژاپن و کشورهای همسایه‌اش تحت تاثیر جدی قرار ندارند، اما در عین حال این کشورها اقدامات و تمهیدات کنترلی را از جمله کنترل آب آشامیدنی و دیگر مایعات مثل شیر و برخی مواد خوراکی را انجام داده‌اند. هم‌چنین کشورهای همسایه مثل چین و روسیه اندازه‌گیری‌های پرتویی را افزایش داده‌اند و اقدامات کنترلی را نیز در دستور کار قرار داده‌اند.
وی گفت: قاطعانه می‌گویم هیچ خطری ایران را نسبت به حادثه‌ی فوکوشیما تهدید نمی‌کند.
راست‌خواه افزود: در عین حال ما اقدام به نمونه‌برداری از مواردی که باید از آنها نمونه‌برداری شود کرده‌ایم. این نمونه‌برداری‌ها از هوا، مواد غذایی صادر شده از ژاپن است. هم‌چنین شهروندانمان که از توکیو به ایران می‌آیند و یا ژاپنی‌هایی که به ایران وارد می‌شوند را در مراکز ورودی کشور مورد پایش قرار می‌دهیم.
رییس مرکز نظام ایمنی کشور تاکید کرد: حادثه روی داده در نیروگاه فوکوشیما با وجود عمق شدید زلزله و پس از آن سونامی، نشان‌دهنده‌ی ایمنی بسیار بالای تاسیسات هسته‌یی است. ما در حال حاضر شاهدیم که با وجود چنین حادثه‌ی کم‌سابقه‌ای مواد هسته‌یی به طور عمده نشت نکرده‌اند و هیچ‌کس در اثر پرتو کشته نشده است و تنها تا کنون 20 نفر از کارکنان این مجموعه از حدود ایمنی معمولی متجاوز شده‌اند. البته باید توجه داشت که از این حادثه درس بگیریم و تمهیدات لازم را نیز در نظر بگیریم.
وی درباره‌ دو «سامانه‌ی هشدار آنی و پایش پرتوهای محیطی» و «سامانه‌ی پایش پارامترهای ایمنی و حفاظتی تاسیسات هسته‌یی و پرتوی سایت تهران» اظهار کرد: در آستانه سال جدید و روز ملی فن‌آوری هسته‌یی این دو سامانه راه‌اندازی شد که این دو سامانه توانایی کشور برای اطلاع از وضعیت مواد پرتوزا را افزایش می‌دهد و وضعیت محیطی و زمینه و اطلاعات لازم را به مرکز کنترل می‌فرستد. این سامانه‌ها در موارد ناشی از حادثه‌های هسته‌یی در کشورهای همجوار و در صورت نشت مواد رادیواکتیو و یا پرتوهای گاما که در مرزهای ایران قرار دارند به ما کمک می‌کنند تا مدیریت بیشتری را داشته باشیم و نظام ایمنی هسته‌یی کشور را قادر به کنترل و مدیریت بحران می‌کند.
گروه دور همی پارسی کدرز
https://t.me/joinchat/GxVRww3ykLynHFsdCvb7eg
 
پاسخ
  


پرش به انجمن:


Browsing: 1 مهمان