• ¡Welcome to Square Theme!
  • This news are in header template.
  • Please ignore this message.
مهمان عزیز خوش‌آمدید. ورود عضــویت


امتیاز موضوع:
  • 191 رای - 1.91 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: اموزش جامع ccna
حالت خطی
#25
[عکس: protocolospf.jpg]


مسيريابی در اينترنت جزء اکثر مواردی است که رغبت بدان همچنان تنزل نيافته است و برای داشتن الگوريتم مسيريابی بهينه بايد ميزان مطلوبيت و ميزان بهينگی را مورد توجه قرار دهيم ومنظور از آن اثبات بهبود سطح سرويس کاربران به منظور پشتيبانی از نيازمنديهای چند رسانه ای در دنيای امروز اينترنت است.

الگوريتم های مسيريابی را می توان به دو دسته سراسری متمرکز که اطلاعات کامل از زيرساخت شبکه دارد(LS) ونيز دسته غير متمرکز که اطلاعات کاملی ندارد و فقط از همسايگان خود مطلع است(DV) تقسيم بندی کرد.پروتکلOSPF در دسته LS قرار دارد و از الگوريتم Dijkstra برای مسيريابی استفاده می کند.

پروتکل های فعلی مسيريابی در اينترنت ازقبيل OSPF و RIP و BGP پروتکل های مسيريابی بهترين تلاش نام دارند که فقط کوتاهترين مسير را با توجه به يک پارامتر(پهنای باند يا تعداد پرش يا هزينه) انتخاب می کند.لذا تمام ترافيک ها به کوتاهترين مسير, مسيريابی می شوند,حتی اگر مسيرهای ديگری نیز وجود داشته باشند,مادامی که کوتاهترين مسير نباشند مورد استفاده قرار نمی گيرند.

مسئله ديگر اين است که در مسيريابی بهترين تلاش وقتی که مسير بهتری يافت شود,ترافيک به آن مسير جديد منتقل می شود حتی اگر آن مسير نيز نيازهای کيفيت سرويس آن ترافيک را تامين کند.اين امر بدليل چنين شاخص هايي موجب ناپايداری در مسيريابی می شود.

مسيريابی مبتنی بر کيفيت سرويس با رفع اين معايب بايد ترافيک را به گونه ای مسيريابی کند که بتواند ميزان گذردهی کلی شبکه را به حداکثر برساند.



مهندسي ترافيك

روش‌هايي مانند سرويس‌هاي تفكيك شده و سرويس‌هاي يكپارچه فقط در بار ترافيكي بالا تأثير محسوسي روي ترافيك ايجاد مي‌كنند و در بار ترافيكي پايين عملاً هيچ تفاوتي بين آنها و سرويس Best Effort وجود ندارد.

بنابراين در وحلة اول و قبل از استفاده از هركدام از اين مكانيزم‌ها بايد با پيكربندي و تنظيم صحيح پارامترهاي شبكه جلوي تراكم بسته‌ها را گرفت. البته هيچكدام از اين دو به تنهايي كافي نمي‌باشد بلكه اين دو مكمل يكديگر هستند. بايد تا جاي ممكن از بروز تراكم بسته‌ها جلوگيري كرد و در صورت بروز تراكم نيز بايد مكانيزم‌هاي مناسب جهت كنترل جريان بسته‌ها تعبيه شده‌باشد.

تراكم بسته‌ها ممكن است به علت عدم دسترسي به منابع يا در نتيجه توزيع نامتعادل بار روي شبكه بوجود آيد. در حالت اول تنها راه حل ارتقاء تجهيزات يا افزايش ميزان پهناي‌باند است. در حالت دوم بعضي قسمت‌هاي شبكه متحمل بار سنگيني مي‌شوند در صورتي‌كه بعضي قسمت‌هاي ديگر بار خيلي سبكي دارند.

اين مشكل ممكن است در نتيجه استفاده از پروتكل‌هاي مسيريابي پويا مانند RIP، OSPF يا IS-IS بوجود آيد چون اين پروتكل‌ها نزديكترين مسير را براي فرستادن بسته‌ها انتخاب مي‌كنند. در نتيجه هميشته كوتاهترين مسيرها بين دو نقطه پرترافيك همواره داراي بار سنگين ترافيكي هستند درحاليكه بقية مسيرها داراي بار سبكتري مي‌باشند.

در شبكه‌هاي كوچك مدير شبكه ممكن است بتواند جدول‌هاي مسيريابي را با توجه به بار شبكه دستي تنظيم كند ولي اين كار براي شبكه‌هاي بزرگ تقريباً غيرممكن است. مهندسي ترافيك فرايند تنظيم ترافيك است بگونه‌اي كه جلوي تراكم ناشي از توزيع نامتوازن بسته‌ها گرفته شود. Constraint Based Routing يك ابزار مفيد براي خودكار كردن اين فرايند مي‌باشد.

در اين روش براي انتخاب بهترين مسير فقط توپولوژي شبكه در نظر گرفته نمي‌شود بلكه وضعيت منابع، وضعيت خطوط ارتباطي، محدوديت‌هاي موجود براي جريان بسته‌ها و سياست‌هاي ديگري كه توسط مدير شبكه تعيين شده در نظر گرفته مي‌شود. بنابراين در اين روش ممكن است يك مسير طولاني بهتر از يك مسير كوتاه تشخيص داده شود و در نتيجه ترافيك بطور متوازن روي شبكه توزيع شود.

اين روش علي‌رغم مزاياي ذكر شده داراي معايبي نيز مي‌باشد كه در زير آمده است:
  • - ميزان ارتباط و تبادل اطلاعات بين مسيرياب‌ها را افزايش مي‌دهد.
  • - اندازه جدول مسيريابي را افزايش مي‌دهد.
  • - انتخاب مسيرهاي طولاني منجر به استفاده بيشتر از منابع مي‌گردد.
  • - فرايند به روز آوردن جدول‌هاي مسيريابي مشكل است.
در پروتكل های link-state كه به آنها پروتكل های shortest path first نيز گفته می شود ، هر روتر سه جدول جداگانه را ايجاد می نمايد . يكی از اين جداول وضعيت همسايگانی را كه مستقيما" به آن متصل شده اند در خود نگهداری می نمايد . در جدول ديگر ، توپولوژی تمامی شبكه نگهداری می گردد و از جدول سوم برای نگهداری اطلاعات روتينگ استفاده می شود .

روترهای link-state نسبت به پروتكل های روتينگ distance-vector دارای اطلاعات بيشتری در ارتباط با شبكه و ارتباطات بين شبكه ای می باشند. پروتكل های link-state اطلاعات بهنگام خود را برای ساير روترهای موجود در شبكه ارسال می نمايند (وضعيت لينك) .



تعریف OSPF

OSPF ( برگرفته شده از Open Shortest Path First ) يك پروتكل روتينگ IP است كه دارای تمامی ويژگی های يك پروتكل link-state است .پروتكل فوق ، يك پروتكل روتينگ استاندارد باز است كه توسط مجموعه ای از توليدكنندگان شبكه از جمله شركت سيسكو ايجاد شده است . در صورتی كه در يك شبكه از روترهائی استفاده می گردد كه تمامی آنها متعلق به شركت سيسكو نمی باشند ، نمی توان از پروتكل EIGRP استفاده كرد .

در چنين مواردی می توان از گزينه هائی ديگر نظير RIP ، RIPv2 و يا OSPF استفاده نمود . در صورتی كه ابعاد يك شبكه بسيار بزرك باشد ، تنها گزينه موجود پروتكل OSPF و يا استفاده از route redistribution است ( يك سرويس ترجمه بين پروتكل های روتينگ ) . OSPF ، با استفاده از الگوريتم Dijkstra كار می كند . در ابتدا ، اولين درخت كوتاهترين مسير ايجاد می گردد و در ادامه جدول روتينگ از طريق بهترين مسيرها توزيع می گردد .

اين پروتكل دارای سرعت همگرائی بالائی است ( شايد به اندازه سرعت همگرائی EIGRP نباشد ) و از چندين مسير با cost يكسان به مقصد مشابه حمايت می نمايد . برخلاف EIGRP ، پروتكل OSPF صرفا" از روتينگ IP حمايت می نمايد .

نتيجه گيري:

تمامی شواهد موجود نشان دهنده اين واقعيت است كه پروتكل OSPF يك پروتكل سريع ، قابل توسعه و مستحكم است كه می توان از آن در هزاران شبكه عملياتی استفاده كرد . OSPF بگونه ای طراحی شده است كه بتواند از شبكه های سلسله مراتبی حمايت نمايد .

با بكارگيری ويژگی فوق می توان ارتباطات بين شبكه ای بزرگ را به چندين شبكه كوچكتر كه به آنها ناحيه گفته می شود ، تقسيم نمود . بكارگيری پتانسيل فوق مزايای متعددی را به دنبال خواهد داشت :
  • كاهش اضافه عمليات روتينگ
  • افزايش سرعت همگرائی
  • محدود كردن بی ثباتی شبكه در يك ناحيه و عدم اشاعه آن به ساير نواحی شبكه
برگرفته از سایت njavan
گروه دور همی پارسی کدرز
https://t.me/joinchat/GxVRww3ykLynHFsdCvb7eg
 
پاسخ
  


پیام‌های این موضوع
اموزش جامع ccna - توسط Amin_Mansouri - 06-26-2012، 01:46 PM
RE: اموزش کامل ccna (با هم ccna رو یاد بگیریم) - توسط Amin_Mansouri - 07-02-2012، 06:51 PM
RE: اموزش جامع ccna - توسط Amin_Mansouri - 07-26-2012، 11:10 AM
RE: اموزش جامع ccna - توسط key-one - 08-02-2012، 02:50 PM
RE: اموزش جامع ccna - توسط anovin - 08-27-2012، 10:04 AM
RE: اموزش جامع ccna - توسط Amin_Mansouri - 08-27-2012، 02:03 PM
RE: اموزش جامع ccna - توسط arian - 11-11-2012، 06:24 PM
RE: اموزش جامع ccna - توسط Amin_Mansouri - 11-12-2012، 04:36 PM
RE: اموزش جامع ccna - توسط mohsen1970 - 02-12-2013، 05:07 PM
RE: اموزش جامع ccna - توسط sarina - 05-04-2013، 08:11 PM
RE: اموزش جامع ccna - توسط Amin_Mansouri - 05-05-2013، 09:34 AM
RE: اموزش جامع ccna - توسط sarina - 05-05-2013، 09:54 AM
RE: اموزش جامع ccna - توسط طلوع - 08-13-2013، 03:09 PM
RE: اموزش جامع ccna - توسط akramm - 08-15-2013، 10:44 AM

موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  دانلود کتاب CCNA Security 210-260 Official Cert Guide rezakian13 0 740 12-14-2017، 04:49 PM
آخرین ارسال: rezakian13
  جزوه جامع آموزش CCNA FarazNetwork.ir 1 7,525 12-14-2014، 02:56 AM
آخرین ارسال: ASILTASH
  دانلود رایگان فیلم های آموزشی CCNA به زبان فارسی FarazNetwork.ir 1 4,318 06-17-2014، 11:56 AM
آخرین ارسال: FarazNetwork.ir
Video دانلود رایگان فیلم های آموزشی CCNA Wireless , CWNA به زبان فارسی FarazNetwork.ir 0 5,226 10-20-2013، 12:19 PM
آخرین ارسال: FarazNetwork.ir
  دانلود رایگان فیلم های آموزشی CCNA Voice به زبان فارسی FarazNetwork.ir 0 6,522 10-20-2013، 12:17 PM
آخرین ارسال: FarazNetwork.ir
  دانلود رایگان فیلم های آموزشی CCNA Security به زبان فارسی FarazNetwork.ir 0 6,015 10-20-2013، 12:15 PM
آخرین ارسال: FarazNetwork.ir

پرش به انجمن:


Browsing: 1 مهمان