• 135 Vote(s) - 2.73 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اموزش گام به گام Basic4android
#1
اموزش پیکربندی و اجرای Basic4android
 
در این مقاله یاد میگیرید که  چگونه برنامه basic4android  رو نصب کنید ?
چگونه Basic4android  رو اکتیو کنیم ؟
Android Sdk Manager  چه کاربردی دارد؟
نحوه کانفیگ کردن برنامه Basic4andorid
نحوه ارتباط با املاتور شبیه ساز
نحوه طراحی و ساخت
نشان دادن یک پیام و ساخت یک رویداد برای تاچ کردن روی باتن
چگونه برنامه B4a Bridge رو بر روی گوشی موبایل خود نصب کنیم و توسط محیط کاربری basic4android  به برنامه B4a Bridge  بر روی گوشی موبایل خود وصل شیم ؟
 
و .....
نرم افزار Basic4Android  حاوی صد ها کتابخانه میباشد با پشتیبانی بسیار قوی , دستورات این زبان تقریبا مشابه ویژوال بیسیک 6 میباشد.
شده تا جایی خیلی از افراد به قول برنامه نویس قدرت این نرم افزار رو با ویژوال بیسیک 6 مقایسه کرده اند .
شما برنامه ای که نوشتی توسط کامپایلر تبدیل میشه , در این زبان  شما  محدودیت خاصی ندارید و محیط کاربری و بسیار راحت تری دارید.
و با این هممه پشتیبانی و کتابخانه و افراد برنامه نویس مختلف جای هیچ محدودیتی نیست بسیاری از دوستان توانستن برنامه های بسیاری بنویسن و به فروش بزارن یادمه یکیشون فقط 6 میلیون فروش توسط برنامه های نوشته شده در چند هفته دریافت کرد .
نرم افزار Basic4Android  به همراه 2 سال اپدیت رایگان به قیمت 84 دلار توسط  کمپانی به فروش میرسد , همچنین دسترسی کامل به انجمن رو دارید.
Basic4android Enterprise Version
2 years of free upgrades.
Single developer license.
Full access to Basic4android forum.
$84 instead of $119 USD
 
خوب الان دلار حدود 3200 تومان هست 84 رو ضربدر 3200 تومان کنیم = 268 هزار تومان میشود !
در صورتی که میخواهید رایگان کتابخانه ها رو دانلود کنید و اخرین نسخه برنامه رو دانلود کنید میتونید از ادرس زیر در انجمن پارسی کدرز استتفاده کنید :
 
در صورتی که میخواهید کتابخانه ها به همراه سورس کد و نصب اسان در داخل یک پکیج میتونید از بخش Vip  ما به قیمتی بسیار خوب همه پکیج ها رو دانلود کنید کنار هم و بدون نیاز به دردسر :
لینک :
 
خوب برای اجرا شبیه سار برنامه اندروید خود نرم افزار و دیباگ کردن نیاز به یک سری برنامه دارید .
اولین خود نرم افزار اصلی Basic4android
2. Android Sdk Manager
Android SDK مجموعه ای از ابزارها، نمونه کد و اسنادی است که برای توسعه برنامه های آندروید مورد نیاز می باشد.
این نرم افزار یک محیط توسعه بسیار غنی شامل دیوایس امولیتر، ابزاری برای اشکال زدایی، حافظه و عملکرد پروفایل، می باشد. همچنین این نرم افزار از تمامی فرمت های رایج صدا، ویدئو و تصویر پشتیبانی می کند.
 
قابلیت های کلیدی نرم افزار Android SDK:
- ابزاری برای توسعه ی برنامه های آندروید
- مرورگر یکپارچه مبتنی بر WebKit engine متن باز
- SQLite برای ذخیره سازی داده ی ساخت یافته
- پشتیبانی مدیا برای فرمت های رایج صدا، ویدئو و نیز فرمت های تصویر (MPEG4, H.264, MP3, AAC, AMR, JPG, PNG, GIF)
- بلوتوث، EDGE, 3G, and WiFi(بسته به سخت افزار)
- دوربین، جی پی اس، قطب نما و شتاب سنج (بسته به سخت افزار)
- محیط توسعه ی غنی شامل: دیوایس امولیتر، ابزاری برای اشکال زدایی، حافظه و عملکرد پروفایل
و ....
 
در پوشه Android-Sdk-Windows
چند پوشه هست .
پوشه اول : build-tools
این پوشه ابزار تولید و کامپایل برنامه بهش مربوطه
Platform-Tools
پل ارتباطی ای هست که به شما امکان میده گوشی رو از طریق PC کنترل کنید و دستورات رو به گوشی ارسال کنید.
 
Platform
این جا که حاوی کرنله . قالبه و ... توی زبان ما بهش میگن api
مثلا اگر میخواهید برنامه ای بنویسید که مبتنی برای اندروید 2.2 به بالا باشه api 8  رو انتخاب میکنید.
Android 4.4.2 (API 19 ) Sdk Platform - Rev 3
Android 4.0.3 (API 15 ) Sdk Platform - Rev 3
Android 3.2 (API 13) Sdk Platform - Rev 1
Android 2.2 (API 8) Sdk Platform - Rev 3
Android 2.1 (API 7) Sdk Platform - Rev 3
 
ترجیحا باید برای Basic4Android Api 8  به بالا یا همان اندروید 2.2 به بالا رو انتخاب کنید در لیست بالا لیست بعضی از نسخه های اندروید رو با Api  لیست  کردم که در پکیج سفارشی ما هم دیده میشود.
3. Java SE Development Kit
ابزار مورد نیاز برای اجرا جاوا و کامپایلر !
 
خوب وقتی basic4android  رو نصب کردید باید برنامه رو رجیستر کنید تا بصورت رایگان استفاده کنید :
 
کافیه برنامه ای که نوشتم مدیریت لایسنس Basic4andorid  کلیک کنید.
قبل از اجرا حتما روی برنامه کلیک راست کنید و بر روی ایتم Run Administrator  کلیک کنید.
بر روی دکمهAuto Active  کلیک کنید.
حالا کافیه برنامه basic4android  رو اجرا کنید میبینید که برنامه به راحتی اکتیو شده است.
 
خوب حالا موقع تنظیم و اجرای نرم افزار اصلی Basic4Android  میباشد.
برنامه رو اجرا کنید.
بر روی منوی Tools  کلیک کنید و سپس بر روی ایتم Configure Paths کلیک کنید.



توجه داشته باشید که قبل از اجرا کردن برنامه نرم افزار های که نام بردم باید نصب کرده باشید در پکیج سفارشی ما این ابزار ها به کل هستند.
 
در ایتم اول javac.exe  بعد از نصب Java SE Development  در پوشه جاوا به دنبال انتخاب فایل javasc.exe  میباشد.
ادرس جاوا من :
C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_60\bin\javac.exe
در صورت ارائه نسخه های جدید امکان داره فقط ادرس برنامه در نگارش تغییر کنید : jdk1.7.0_60
 : Android.jarادرس پلتفرم یا همان Api  که در توضیح دادم فقط سعی کنید از Api 8  یا همان اندروید 2.2 استفاده کنید  .
ایتم بعدی : Additional libraries
کتابخانه یا همان کامپونت های برنامه ( توجه کنید مسیر پوشه کتابخانه رو بدید در صورت وارد نکردن دسترسی به کتبخانه های برنامه رو ندارید. )
تصویر پیوست شده برای درک بهتر :

 

مرحله بعد اجرای شبیه ساز یا همان avd  هست.
avd   مخفف عبارت Android Virtual Device  هست.
وقتی شما بخواهید برنامتون رو تست کنید این محیط مجازی اندروید به کمک شما میاد.
دقیقا یک گوشی رو میتونید شبیه سازی کنید و برنامتون رو اجرا کنید.
میتونید مقدار رم بدید نسخه اندروید رو انتخاب کنید ,  مدل پردازشگر , مقدار حافظه رم و اسکین و .... رو انتخاب کنید.
حتی چند سخت افزار هم بصور کامل شبیه سازی شده
شما برای اجرا برنامتون حتما باید Android Virtual Device   رو نصب کرده باشید تا بتونید نتیجه رو در املاتور شبیه سازی اندروید نگاه کنید..
برای اجرای این شبیه ساز به منوی Tools  بعد بر روی گزینه Run Avd Manager  کلیک کنید..
 
بر روی دکمه new  کلیک کنید.
 
تا بتونید املاتور جدید رو طبق تظنیماتی که اعمال میکنیم بسازیم.

 
 
حالا میتونید طبق نیاز خودتون تنظیمات رو اعمال کنید من به این صورت اعمال کردم.
 
 
 

 
و حالا بر روی دکمه Start  کلیک کنید و سپس بر روی دکمه Launch  کلیک کنید.
تا املاتور اجرا شود چند دقیقه صبر کنید تا بصورت کامل اجرا شود.
در لحظه اول این صفحه رو تماشا میکنید :

 


وقتی املاتور اندروید رو  بصورت کامل اجرا کنید به این صورت نمایش داده میشود.

سپس این تصویر رو دیدید یعنی حالت قفل یا همان لاک اسکرین
با ماوس لاک اسکرین رو باز کنید :

خوب حالا املاتور یا همان شبیه ساز برنامه در اختیار ماست.
حالا کافیه برنامه بنویسیم و نتیجه برنامه نوشته شده رو مشاهده کنیم :
اولین کار برای اجرا و متصل شدن در basic4android  باید حتما پروژه رو ذخیره کنید.
برای ذخیره کردن دکمه Crtl + S  رو با هم فشار بدید.
حالا پروژتون رو در پوشه ای ذخیره کنید.
 
کد زیر رو بنویسید :
Sub Activity_Create(FirstTime As Boolean)
      'Do not forget to load the layout file created with the visual designer. For example:
      Activity.LoadLayout("Layout1")
Msgbox ("Traning Basic4android" , "Parsicoders")
End Sub
برنامتون اجرا کنید و نتیجه زیر رو ببینید :



تبریک میگم.
شما موفق شدید یک برنامه بنویسید که یک کادر حاوی پیام به عنوان Parsicoders
و عبارت Traning Basic4android رو به نمایش بزارید.
 
راحت بود ؟
با هم ادامه میدیم ...
خوب میخواهیم طراحی کنیم چگونه میتونیم یک برنامه رو طراحی کنیم؟
نرم افزار Basic4Android  رو اجرا کنید.
بر روی Deisgner  کلیک کنید.



حالا صفحه زیر رو میبینید :
از ایتم Add View  میتونید , شما میتونید هر نوع کنترلی که بخواهید ایجاد کنید.



در این قسمت هر روی صفحه Abstract Designer  میتونید کنترل های که اصافه کردید ببینید و همچنین ببینید چیدمان کنترل ها رو تنظیم کنید.
حالا اگر بخواهیم به املاتور وصل بشیم کافیه بر روی منوی Tools  کلیک کنید  و بر روی ایتم
Connect To Device / Emulator  کلیک کنید , و همچنین متیونید از کلید F2  هم استفاده کنید.
عکس های زیر کاملا گویا هستند :


 



خوب حالا میخواهیم برای رویداد ها یک کد بنویسیم.

بزارید واضح تر بگم به فرض بر روی باتن ( یا دکمه ) تاچ کردیم یک پیام به ما نمایش بدهد , و اینکه اگر بصورت طولانی مدت تاچ کردیم چه اتفاقی انجام شود ؟
در قسمت Designer  یا همان Abstract Designer   که قبلا توضیح دادم.
در Desginer  بر روی Add View  کلیک کنیو سپس Button  کلیک کنید.


 
میبینید که در صفحه کد نویسی کد زیر ایجاد شد :
Sub Button1_Click
 
End Sub
 
 
ما یک رویداد برای حالت تاچ کردن بر روی باتن یا همان دکمه ایجاد کردیم.
کد :
Sub Button1_Click
      Msgbox("Amin Mansouri","Www.Parsicoders.com")
End Sub


ما یک پیام اینجا به نمایش گذاشتیم بعد از تاچ بر روی دکمه پیش فرض
توجه کنید وقتی ما میونیسم msgbox  و بعدش پرانتز رو باز میکنیم ( میبینید که خود برنامه توضیحات داده و یک Example  یا نمونه کد هم به نمایش داده
توی Basic4android  وقتی بخواهید از تابعی استفاده کنید که تعریف شده خودش توضحات و مثال رو به شما نشان میدهد.

این مقاله ادامه دارد و در حال تکمیل شدن هست

 
  Reply
#2
در Basic4Android  در محیط اصلی برنامه نویسی برای نوشتن کدهاتون میخوام نمونه های مثال بزنم.
وقتی Basic4android رو باز میکنید در بالای صفحه


Code:
+ Region Project Attributes
بر روی + کلیک کنید و حالا متن زیر رو میبنید :
PHP Code:
#Region  Project Attributes 
    #ApplicationLabel: B4A Example
    #VersionCode: 1
    #VersionName: 
    
'SupportedOrientations possible values: unspecified, landscape or portrait.
    #SupportedOrientations: unspecified
    #CanInstallToExternalStorage: False
#End Region 
 
PHP Code:
    #ApplicationLabel: B4A Example نام برنامتون رو در این قسمت قرار بدهید.
مثال:
    #ApplicationLabel: Amin 



Code:
#VersionCode: 1 در این قسمت نسخه یا همان نگارش برنامتون رو بصورت عدد وارد کنید


Code:
#VersionName: تایین ورژن برنامه به فرض اگر برنامه نسخه ازمایشی هست مینویسم



Code:
#VersionName: Beta



Code:
#SupportedOrientations: unspecified


 در این قسمت مشخض میکنیم که برنامه بصورت افقی فقط باشه یا عمودی و یا به هر دو حالت میتونه باشه توجه کنید گوشی های اندروید وقتی شما گوشی رو میچرخانید برنامه هم تغییر میکنه زاویه نمایش اگر دوست داشتید از لحاظ افقی فقط برنامه باشه و نچرخه باید بنویسید :



Code:
#SupportedOrientations: landscape


اگر فقط میخواهید بصورت عمودی باشه بنویسید :



Code:
#SupportedOrientations: portrait

 
و اگر میخواهید 2 حالت باشه افقی و عمودی بنویسید :



Code:
#SupportedOrientations: unspecified


در صورتی که میخواهید برنامه شما قابلیت نصب بر روی مموری کارت هم داشته باشه باید به این صورت بنویسید :




Code:
#CanInstallToExternalStorage: True

نگاهی به کل کد :
PHP Code:
#Region  Project Attributes 
    #ApplicationLabel: Amin
    #VersionCode: 1
    #VersionName: Beta
    
'SupportedOrientations possible values: unspecified, landscape or portrait.
    #SupportedOrientations: unspecified
    #CanInstallToExternalStorage: True
#End Region 
 

 
  Reply
#3
درود ببخشید میشه لطفا کمک کنید . چطور میتونم یک دکمه در b4a بسازم که با کلیک روی اون جملاتی رو که به برنامه دادیم  به صورت تصادفی نمایش داده بشن ؟ اگه کسی کمک کنه سپاسگزار میشم . Blush
  Reply
#4
(09-11-2014، 07:18 AM)mahfelsoft Wrote: درود ببخشید میشه لطفا کمک کنید . چطور میتونم یک دکمه در b4a بسازم که با کلیک روی اون جملاتی رو که به برنامه دادیم  به صورت تصادفی نمایش داده بشن ؟ اگه کسی کمک کنه سپاسگزار میشم . Blush

دوست عزیز،،،!!! خسته نباشید !!!
کاش سوال خود را در بخش "آموزش برنامه نویسی اندروید با همراه تمامی ابزار" مطرح میکردید!

به هر حال،
یک راه ساده استفاده از لیسته! شما مطالب رو تو فایل Txt تو نوت پد مینویسی بعد با استفاده از لیست اون رو نمایش میدی!

شما ابتدا در ساب Globals لیست ویو تعریف کنید!
Sub Globals
Dim ListViewTxt As List
End Sub
سپس در ساب Activity_Create اون رو فراخوانی میکنی و آدرس فایل تکست رو بهش میدی!
ListViewTxt.Initialize
ListViewTxt = File.ReadList(File.DirAssets,"thewolf.txt")
حالا در رویداد کلیک دکمه کد های زیر رو بهش میدی!
Dim I
I = Rnd(0,ListViewTxt.Size)
Msgbox(ListViewTxt.Get(I),"TheWolf")

تموم شد! هر بار یه خط از فایل تکست رو نشون میده در مسج باکس!

ببخشید من فعلا یه جاییم اینترنت سرعت کمه! واسه همین کدها به صورت متن نوشتم ولی فایل پیوست همینه!اگه دانلود کنی همه چی واضحه!
راستی یه نکته دیگه! فایل تکست باید UTF-8 باشه!!!

اگه بازم امری بود در خدمتم !!! موفق باشید ...


Attached Files
.rar   TWEx[Parsicoders.com].rar (Size: 213.3 KB / Downloads: 157)
:::::::::::::::::::::::::   دیگه میرم ...   :::::::::::::::::::::::::

  Reply
#5
پارسی ها رو مربع نشون میده
  Reply
#6
از مرورگر فایرفاکس اخرین نسخه استفاده کنید.
مشکل از شماست
  Reply
#7
(09-11-2014، 01:25 PM)Thewolf Wrote:
(09-11-2014، 07:18 AM)mahfelsoft Wrote: درود  ببخشید میشه لطفا کمک کنید . چطور میتونم یک دکمه در b4a بسازم که با کلیک روی اون جملاتی رو که به برنامه دادیم  به صورت تصادفی نمایش داده بشن ؟ اگه کسی کمک کنه سپاسگزار میشم . Blush

دوست عزیز،،،!!! خسته نباشید !!!
کاش سوال خود را در بخش "آموزش برنامه نویسی اندروید با همراه تمامی ابزار" مطرح میکردید!

به هر حال،
یک راه ساده استفاده از لیسته! شما مطالب رو تو فایل Txt تو نوت پد مینویسی بعد با استفاده از لیست اون رو نمایش میدی!

شما ابتدا در ساب Globals لیست ویو تعریف کنید!
Sub Globals
Dim ListViewTxt As List
End Sub
سپس در ساب Activity_Create اون رو فراخوانی میکنی و آدرس فایل تکست رو بهش میدی!
ListViewTxt.Initialize
ListViewTxt = File.ReadList(File.DirAssets,"thewolf.txt")
حالا در رویداد کلیک دکمه کد های زیر رو بهش میدی!
Dim I
I = Rnd(0,ListViewTxt.Size)
Msgbox(ListViewTxt.Get(I),"TheWolf")

تموم شد! هر بار یه خط از فایل تکست رو نشون میده در مسج باکس!

ببخشید من فعلا یه جاییم اینترنت سرعت کمه! واسه همین کدها به صورت متن نوشتم ولی فایل پیوست همینه!اگه دانلود کنی همه چی واضحه!
راستی یه نکته دیگه! فایل تکست باید UTF-8 باشه!!!

اگه بازم امری بود در خدمتم !!! موفق باشید ...

ببخشید منظورم این کد رو پارسی ها رو مربعی نشون میده
کاری به مرورگرم نیست
کد متن رندم روی توی b4a اجرا کردم فقط حروف انگلیسی رو نشون می داد و پارسی هارو مربعی
آیا باید در b4a تنظیماتی انجام می دادم؟
  Reply
#8
فونت همون پیش فرض بزار تو محیط املاتور بیسیک اره بد نشون میده
اما تو برنامه مشکلی نیست
  Reply
#9
باسلام  
خوشحالم که به جمع شما پیوستم. من تازه شروع به نصب برنامه b4a‌کردم و کلیه راهنمایی نصب رو انجام دادم ولی هر کد رو که می خوام اجرا کنم این error‌رو میده
Parsing code.                           0.11
Compiling code.                         0.34
Compiling layouts code.                 0.08
Generating R file.                      0.25
Compiling generated Java code.          1.92
Convert byte code - optimized dex.      Error
Path contains illegal characters. Please install Basic4android in a path without spaces (this issue is related to Android SDK).
لطفا راهنمایی کنید
سپاسگزارم
  Reply
#10
لظفا اموزش رو قدم به قدم اجرا کنید ...
  Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Video آموزش های تصویری Basic4Android + (درخواست و سوالات شما) UnknownProgrammer 0 4,361 11-19-2017، 11:07 AM
Last Post: UnknownProgrammer

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)

MyBB SQL Error

MyBB has experienced an internal SQL error and cannot continue.

SQL Error:
1017 - Can't find file: './pxramin_parsii/mybb_threadviews.MYI' (errno: 2 "No such file or directory")
Query:
INSERT INTO mybb_threadviews (tid) VALUES('3585')