Parsi Coders
پروفسور ایرانی مخترع فناوری استفاده از سوسک‌های زنده‌یاب در زلزله - نسخه قابل چاپ

+- Parsi Coders (http://parsicoders.com)
+-- انجمن: Other sections (http://parsicoders.com/forumdisplay.php?fid=71)
+--- انجمن: News (http://parsicoders.com/forumdisplay.php?fid=89)
+--- موضوع: پروفسور ایرانی مخترع فناوری استفاده از سوسک‌های زنده‌یاب در زلزله (/showthread.php?tid=1443)



پروفسور ایرانی مخترع فناوری استفاده از سوسک‌های زنده‌یاب در زلزله - erfanweb - 01-07-2012

در حالی‌که سگ‌های جست‌وجو و نجات در حال حاضر برای یافتن مکان بازماندگان زلزله و بلایای طبیعی دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند، پژوهشگران امیدوارند این کار را با استفاده از حشرات آسانتر کنند. حشرات طبیعتا با توجه به اندازه خود می‌توانند به کوچکترین مکان‌ها راه پیدا کنند و به این ترتیب یافتن مکان افراد را در ز یر آوار بسیار راحت‌تر می‌کنند.
[عکس: search-and-rescue-bugged-bugs.jpg]
این پروژه پژوهشی که برنامه حشره هیبریدی میکروالکترومکانیکی نام دارد، از سوی سازمان پروژه‌های پژوهشی پیشرفته دفاعی آمریکا (دارپا) تامین بودجه می‌شود و فن‌آوری آن توسط گروهی از مهندسان رایانه و برق دانشگاه میشیگان طراحی شده است.
[عکس: Professor-Khalil-Najafi.jpg]
فن‌آوری جدید که با نظارت یک پرفسور ایرانی با نام پروفسور خلیل نجفی اجرا می‌شود، به گونه‌ای طراحی شده تا از انرژی جنبشی حشرات برای کار کردن وسایلی مانند دوربین‌ها و میکروفون‌های مینیاتوری که در پشت آنها سوار شده است، استفاده کند. این حشرات می‌توانند به ساختمان‌ها و ویرانه‌هایی فرستاده شوند که برای انسان‌ها بسیار خطرناک به شمار می‌روند و به یافتن بازماندگان احتمالی کمک کنند.

این گروه پژوهشی دستگاهی را ابداع کرده که می‌تواند از انرژی حاصل از حرکت بال‌های سوسکی به نام “گرین ژوئن” استفاده کند و پژوهشگران اکنون قصد دارند بر روی هر یک از بال‌های این سوسک، یک ژنراتور مینیاتوری قرار دهند تا نیروی کافی برای دستگاه‌های مینیاتوری مانند دوربین و میکروفون‌ها تولید کند.
[عکس: bugged-bugs-for-search-and-rescue.jpg]
این حشرات کوچک می‌توانند توسط ارتش و در تاسیساتی مانند نیروگاه برق هسته‌ای فوکوشیما مورد استفاده قرار بگیرند و در مکان‌هایی رها شوند که برای انسان‌ها بسیار خطرناک محسوب می‌شوند.

این گروه امیدوار است نخستین پروازهای آزمایشی حشره را تا سال آینده انجام دهد و این روزها سرگرم پیگیری ثبت امتیاز انحصاری فن‌آوری خود و یافتن سرمایه‌گذاران بیشتر برای کمک به دنبال کردن این پروژه است.

در صورتی‌که این پروژه ثمربخش باشد، تحولی در یافتن بازماندگان زلزله و بلایای طبیعی دیگر در سرتاسر جهان به دنبال خواهد داشت.