09-17-2017، 01:21 PM
در حالی که رصد بازارهای جهانی حکایت از افت قیمت سنگ آهن و ورق فولادی نسبت به میلگرد دارد، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران خبر از رفتار معکوس بازار داخلی و افزایش ۷۰۰ تومانی قیمت ورق نسبت به میلگرد میدهد و میگوید بسیاری از واحدهای تولید میلگرد تعطیل شدهاند.
سید رضا شهرستانی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه مشکل نقدینگی و رکود بازار باعث شده واحدهای فولادی در داخل کشور به مشکل بخورند، اظهار کرد: در دولت یازدهم اقدامات مفیدی در حوزه معادن صورت گرفت که از جمله آن میتوان به موضوع اکتشافات معدنی اشاره کرد اما اتفاقاتی که در حوزه فولاد افتاد با وجود آنکه وجهه مثبت داشت کفاف نیل به وضعیت مساعد را برای این صنایع نمیداد.
وی ادامه داد: بخش معدن به شکل منوپل در اختیار دولت است و شرکتهایی که در این بخش فعالیت میکنند بین ۴۰ تا ۵۰ درصد سودآوری دارند در حالی که فولاد سازان و مابقی صنایع پایین دستی سودی معادل سه تا چهار درصد را تجربه میکنند که همین عدم توازن میان سودی که در صنایع و معادن وجود دارد انگیزهها را در فعالیتهای فولادی کمتر میکند.
رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به این که نباید ظرفیتهای موجود را نادیده گرفت، عنوان کرد: در همین زمینه شاهدیم برخی معادن موجود در حال تکمیل زنجیره فولاد خود هستند و واحدهای خود را در محدوده معادن احداث میکنند که این به معنای نادیده گرفتن ظرفیتهای موجود در این حوزه است و باعث میشود شرکتها و واحدهای فولادی بخش خصوصی با موضوع کمبود مواد اولیه روبرو شده و متعاقبا دچار مشکلات تولیدی شوند.
افزایش تولید امسال سهم صادرات است، نه بازار داخلی
شهرستانی با اشاره به وضعیت تولید در سال گذشته و پیش بینی تولید در سال جاری عنوان کرد: در سال قبل تولید فولاد مرز ۱۸ میلیون تن در ایران رد کرد و پیش بینی میکنیم که امسال حجم تولید فولاد ۲۰ میلیون تن را نیز رد کند.
وی در حالی به این آمار اشاره کرد که معتقد است بازار مصرف داخلی فولاد در سال جاری حتی با کاهش روبرو باشد که این کاهش در حدود همین افزایش حجم تولید یعنی دو میلیون تن خواهد بود، در حالی که در حوزه صادرات نیز پیش بینی هشت میلیون تن صادرات فولاد میشود که عملا نسبت به سال قبل دو میلیون تن افزایش خواهد داشت که میتوانیم بگوییم در سال ۱۳۹۶ آنچه به عنوان افزایش تولید اتفاق میافتد، سهم بازار صادراتی ایران میشود.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در تشریح وضعیت صادرات فولاد در سال جاری عنوان کرد: بنابر برنامهریزی انجام شده با توجه به بازارهای صادراتی موجود از دو میلیون تن افزایش صادرات در سال جاری حدود ۱.۴ میلیون تن آن به صورت اسلب و ۶۰۰ هزار تن به صورت بیلت خواهد بود.
روند معکوس بازار ایران نسبت به بازار جهانی
شهرستانی با بیان دورنمایی از آنچه در بازار فولاد ایران و جهان در جریان است، تصریح کرد: اتفاقاتی در بازار جهانی در حال وقوع است که از جمله آن کاهش محسوس قیمت سنگ آهن و کاهش قیمت ورق فولادی نسبت به قیمت میلگرد برای اولین بار است و این در حالی است که روند قیمتی در داخل کشور کاملا معکوس است؛ به گونهای که شاهدیم قیمت سنگ آهن افزایش یافته و حتی قیمت ورق نیز در هر کیلو ۷۰۰ تومان از قیمت میلگرد بالاتر است.وی با اشاره به وضعیت عرضه و تقاضا نسبت به محصولاتی همچون میلگرد در بازار ایران، عنوان کرد: در حال حاضر متاسفانه به علت بالا بودن قیمت تمام شده و البته کاهش تقاضا بسیاری از واحدهای تولیدی میلگرد تعطیل شدهاند و متاسفانه باید گفت در این زمینه توسعه چندان کارآمدی اتفاق نیفتاده است، چرا که در حال حاضر حدود ۲۴ میلیون تن ظرفیت تولید میلگرد داریم در حالی که در بهترین حالت مصرف داخلی میلگرد کشور به هفت میلیون تن میرسد و حتی مرز ۱۰ میلیون تن را نیز رد نمیکند.
رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ادامه داد: باید گفت که موضوع کاهش تقاضا و وجود رکود در حوزه مسکن در این زمینه بیاثر نبوده است؛ به طوری که در حال حاضر بیش از ۲.۵ میلیون مسکن خالی در کشور وجود دارد و به نظر نمیرسد که تا دو- سه سال آینده امید چندانی به این حوزه وجود داشته باشد.
این فعال حوزه فولاد چالشهای پیشروی صادرات میلگرد، اظهار کرد: برای صادرات میلگرد مسافتی به عنوان مسافتی توجیهپذیر وجود دارد که این رقم نهایتا تا ۱۰۰۰ کیلومتر است که شامل کشورهایی مانند عراق یا کشورهای حاشیه خلیج فارس میشود، ولی از آنجاکه سرمایهگذاری روی حوزه تولید میلگرد نسبت به دیگر زمینههای تولیدی و صنایع بالادستی کم خرجتر است عموما کشورهایی که پیش از این بازار محصول میلگرد بودهاند امروز خودشان در حال تولید این محصول هستند و به نظر میرسد که باید تمرکز را از روی میلگرد به سمت تولید روند فولادی متمایل کنیم.
یکی از راه کارهای مرزبندی و ایجاد مانع فنس کشی می باشد.بستن حصار از دیرباز با سنگ و چوب مرسوم بوده و در زمان های نه چندان دور از پرچین های طبیعی که از درختان تیغ دار و گیاهان ایجاد می کردند عملیات حصار کشی صورت می گرفت.
توری حصار زنجیری chain link fence از معروف ترین و محبوب ترین انواع توری های حصاری به شمار می رود که علاوه بر حصارکشی در موارد عمومی بسیار زیادی کاربرد دارد. توری فنس زنجیری تار و پود نداشته وبه دلیل نوع بافت آن و لینک شدن سیم های تشکیل دهنده توری از عرض با نام توری زنجیری معروف می باشد.
قالبا این حصارکشی های امنیت کامل و دوام و عمر مناسب یک حصار با کیفیت را نداشت و پس از چندی کارایی خود را از دست می داد .امروزه روش هایی متفاوتی متداول گشته است که نه تنها موجب گشته عمر حصار بیشتر گردد بلکه کارایی - هزینه ساخت و کیفیت را بسیار مطلوب تر نموده است.
فنس :
حصارهای فلزی با بافته شدن مفتول های فلزی در قطرهای مختلف و چشمه های مختلف تولید می شود .
از حصار جهت حصارکشی مکان های مختلف استفاده میشود. در سفارش فنس پارامترهایی مانند عرض حصار، قطر مفتول فنس و اندازه چشمه صار باید مشخص شود.
یک توری حصاری با کیفیت یک محافظ دارای مقاومتی طولانی – نصب آسان و امنیتی بالا می باشد .به طور مثال توری های حصاری گالوانیزه با مفتول های ویژه ای که یک لایه فلز روی سطح آنها را پوشانده بافته شده است.فلز روی موجب می گردد تا این توری ها در برابر رطوبت و عوامل محیطی تا 50 سال دوام خود را حفظ نماید.
از جمله موارد کاربرد فنس می توان به موارد زیر اشاره نمود استفاده از این نوع حصار برای حصارکشی باغات استفاده از این نوع حصار برای زمین های ورزشی ، فرودگاه ها ، مراکز نظامی و …. حصار در دو مدل استفاده از این نوع فنس کلاسیک و مدل استفاده از این نوع حصار زنجیره و در رنگ ها ی متنوع ارایه می شود. همچنین طبق بررسی و منبع سامانه آهن قیمت فنس میتواند برای مصارف و با توجه به جنسیت ان متفاوت باشد.
توری های پلی اتیلن حصار که بیشتر برای حصارکشی های موقت استفاده می گردد دارای مواد uv ضد اشعه و ماورا بنفش خورشید می باشد.این مواد دوام توری های پلی اتیلن حصاری را در طبیعت تا 5 سال تضمین می نماید.
از جمله موارد کاربرد فنس می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- استفاده از این نوع حصار برای حصارکشی باغات
- استفاده از این نوع فنس برای زمین های ورزشی ، فرودگاه ها ، مراکز نظامی و
مراحل اجرای حصارکشی به چه ترتیبی است ؟
- مشخص کردن چهارگوش زمین
- مشخص کردن نقاط نصب پایه ها
- حفر چاله حصارها
- تراز و نصب پایه ها
- نصب کمرکش
- نصب
- نصب سیم خاردار
مشخصات فنی استفاده این نوع فنس به صورت زیر است:
- ضخامت فنس : 2.5 الی 4 mm
- چشمه: 4 ، 5 ، 6 و 7 cm
- عرض رول : 100 الی 300 cm
- طول رول : 10 ، 15 و 20 mm
- جنس حصار زنجیره ای : جنس این نوع فنس از گالوانیزه گرم، روکشدار PVC می باشد.