• ¡Welcome to Square Theme!
  • This news are in header template.
  • Please ignore this message.
مهمان عزیز خوش‌آمدید. ورود عضــویت


امتیاز موضوع:
  • 18 رای - 2.67 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: شرايط لازم برای دريافت مدرك CCNA
حالت خطی
#1
شرايط لازم برای دريافت مدرك CCNA
‍CCNA ( برگرفته از Cisco Certified Network Associate ) ، اولين مدرك معتبر شركت سيسكو در رابطه با شبكه است كه می توان آن را پيش نياز ساير مدارك اين شركت در نظر گرفت . علاقه مندان به دريافت اين مدرك می بايست دارای مجموعه ای از قابليت ها باشند :

نصب ، پيكربندی و مديريت شبكه های محلی ( LAN ) و شبكه های گسترده ( WAN )
آشنائی و قابليت پيكربندی پروتكل IP ( برگرفته از Internet Protocol )
آشنائی و قابليت پيكربندی پروتكل IGRP ( برگرفته از Interior Gateway Routing Protocol )
آشنائی و قابليت پيكربندی پروتكل EIGRP ( برگرفته از Enhanced IGRP )
آشنائی و قابليت پيكربندی پروتكل OSPF ( برگرفته از Open Shortest Path First )
آشنائی و قابليت پيكربندی پروتكل PPP ( برگرفته از Point-to-Point Protocol )
آشنائی و قابليت پيكربندی ISDN ( برگرفته از Integrated Services Digital Network )
آشنائی و قابليت پيكربندی پروتكل Frame Relay
آشنائی و قابليت پيكربندی پروتكل RIP ( برگرفته از Routing Information Protocol )
آشنائی و پيكربندی شبكه های محلی مجازی VLAN ( برگرفته از virtual LANs )
آشنائی با مفاهيم اساسی اترنت
آشنائی و پيكربندی ليست های دستيابی
نصب و پيكربندی يك شبكه
بهينه سازی WANs به كمك راه حل های مبتنی بر اينترنت با استفاده از ويژگی هائی نظير فيلترينگ و ليست های دستيابی و DDR ( برگرفته از dial-on-demand routing ) به منظور كاهش پهنای باند و هزينه WAN
چگونه می توان مدرك CCNA را دريافت نمود ؟
اولين مرحله برای دريافت مدرك CCNA ، شركت در آزمون شماره 801 - 640 و كسب نمره قبولی است .شركت سيسكو برای دريافت مدرك CCNA اين امكان را نيز برای متقاضيان فراهم نموده است كه در مقابل يك آزمون در دو آزمون جداگانه شركت نمايند:

· 640-811 ICND ( Interconnecting Cisco Networking Devices )

· 640-821 INTRO

تصميم در خصوص شركت در دو آزمون فوق و يا شركت در يك آزمون ( شماره 801 - 640 ) با متقاضی است . بديهی است كه علاقه مندان به دريافت مدرك CCNA با شركت در دو آزمون می بايست هزينه بيشتری را پرداخت نمايند . از طرف ديگر، با تقسيم مطالب و شركت در دو آزمون جداگانه شرايط مطلوبتری برای علاقه مندان فراهم می‌ گردد ( كاهش حجم مطالب ) .
در صورت حضور در كلاسی كه شما را برای آزمون شماره 801 - 640 آماده می نمايد ، می توان در صورت تمايل در دو آزمون جداگانه شركت و موفق به كسب مدرك CCNA گرديد .

ماهيت و نحوه سوالات آزمون

آزمون CCNA شامل 50 سوال ( و شايد هم بيشتر ) است كه می بايست در مدت زمان 90 دقيقه به آنها پاسخ داده شود ( اين احتمال وجود دارد كه زمان فوق كمتر هم در نظر گرفته شود ) . توجه داشته باشيد كه اعداد اشاره شده ممكن است تغيير يابد و هر آزمون شرايط مختص به خود را داشته باشد . برای موفقيت در آزمون می بايست به 85 درصد سوالات پاسخ صحيح داده شود ( كسب حداقل نمره 85 ) .
پاسخ برخی سوالات ( خصوصا" سوالات چند گزينه ای در رابطه با گرامر دستورات ) ، ممكن است در اولين مرحله مشابه و يكسان بنظر آيد . بديهی است كه در زمان پاسخ به سوالات ، می بايست هم صورت مسئله و هم پاسخ های مربوطه به دقت مطالعه گردند.
توجه داشته باشيد كه پاسخ صحيح ، پاسخ مورد نظر شركت سيسكو می باشد . در برخی موارد ممكن است بيش از يك پاسخ مناسب برای يك سوال خاص مطرح شده باشد ولی گزينه صحيح ، پاسخی است كه سيسكو آن را توصيه نموده است .
در صورتی كه برخی سوالات دارای بيش از يك پاسخ صحيح باشند ، همواره در متن سوال به اين موضوع اشاره می گردد.

فرمت سوالات آزمون شماره 801 - 640

سوالات چند گزينه ای كه صرفا" يك پاسخ درست دارند .
سوالات چندگزينه ای كه دارای چندين پاسخ درست می باشند .
سوالاتی كه به صورت Drag -Drop می باشند .
تكميل بخش خالی يك عبارت
شبيه سازی روتر
نكاتی برای كسب موفقيت در آزمون

حضور به موقع در مركز آزمون ( مطالعه و پاسخ به سوالات بدون نگرانی و استرس )
مطالعه دقيق سوالات
آشنائی دقيق به آنچه كه در صورت مسئله طرح شده است ( قبل از بررسی گزينه های انتخابی )
در زمان پاسخ به سوالات چند گزينه ای كه در رابطه با پاسخ صحيح آنها اطمينان نداريد ، از فرآيند حدف تدريجی پاسخ هائی كه نادرست بودن آنها كاملا" مشهود است ، استفاده نمائيد . سياست فوق به شما كمك می كند حتی در صورت انتخاب حدسی يك گزينه ، احتمال درست بودن آن افزايش يابد .
بررسی پاسخ قبل از فشردن دكمه Next ( بررسی پاسخ در زمانی كه امكان انجام اين كار وجود دارد )
پس از اتمام آزمون ، بلافصله نتايچ آن به شما اعلام می گردد ( score report ) . پس از پنج روز نيز نتايج بطور اتوماتيك برای سيسكو ارسال خواهد شد ، بنابراين لازم نيست كه شما نتايج آزمون را برای آنها ارسال نمائيد . در صورت كسب موفقيت در آزمون ، تائيديه آن از طريق شركت سيسكو و پس از طی دو تا چهار هفته به شما اعلام می گردد.

محور كلی سوالات
آزمون شماره 801 - 640 برای دريافت مدرك CCNA ( و يا آزمون های جداگانه 811 - 640 و 821 - 640 ) بر روی چندين محور اساسی متمركز می باشد :

برنامه ريزی و طراحی شامل :

طراحی يك شبكه LAN ساده با استفاده از فناوری سيسكو
طراحی يك مدل آدرس دهی IP منطبق بر طراحی شبكه
انتخاب يك پروتكل روتينگ مناسب
طراحی يك ارتباط بين شبكه ای ساده با استفاده از فناوری سيسكو
پياده سازی يك ليست دستيابی منطبق بر نياز كاربران
انتخاب سرويس های WAN منطبق بر نياز مشتريان
پياده سازی و عمليات شامل :

پيكربندی پروتكل های روتينگ
پيكربندی آدرس های IP ، آدرس های gateway و subnet mask بر روی روتر و هاست ها
پيكربندی يك روتر به منظور انجام فعاليت های اضافه مديريتی
پيكربندی يك سوئيچ با استفاده از VLAN و ارتباط داخلی بين سوئيچ ها
پياده سازی يك شبكه محلی ( LAN ) شامل :

سفارشی نمودن پيكربندی يك سوئيچ منطبق بر نياز های موجود
مديريت فايل های پيكربندی دستگاه ها و image سيستم
انجام يك پيكربندی اوليه بر روی روتر
انجام يك پيكربندی اوليه بر روی سوئيچ
پياده سازی اوليه پروتكل های WAN
اشكال زدائی شامل :

بكارگيری مدل مرجع OSI به عنوان يك راهنما برای اشكال زدائی شبكه
اشكال زدائی يك شبكه محلی و VLAN
اشكال زدائی پروتكل های روتينگ
اشكال زدائی آدرس دهی IP و پيكربندی هاست
اشكال زدائی دستگاه های شبكه ای
اشكال زدائی يك ليست دستيابی
اشكال زدائی اوليه شبكه های WAN
آشنائی با مفاهيم و فن آوری ها شامل :

تشريح ارتباطات شبكه با استفاده از مدل های لايه ای
تشريح فرآيند Spanning Tree
مقايسه و تبين خصايص كليدی يك محيط شبكه ای LAN
بررسی خصايص پروتكل های روتينگ
بررسی فرآيند ارتباطی TCP/IP و پروتكل های مرتبط به آن
تشريح عناصر موجود در يك شبكه
نقش قوانين به منظور كنترل بسته های اطلاعاتی
بررسی خصايص كليدی شبكه های WAN
نكات كليدی برای دريافت مدرك CCNA (بخش اول)
‍CCNA ( برگرفته از Cisco Certified Network Associate ) اولين مدرك معتبر شركت سيسكو در رابطه با شبكه است كه می توان آن را پيش نياز ساير مدارك اين شركت در نظر گرفت . علاقه مندان به دريافت اين مدرك می بايست توانمندی خود را در زمينه های متعددی افزايش دهند .
در اين مطلب به برخی نكات كليدی و مهم به منظور افزايش آمادگی علاقه مندان جهت شركت در آزمون های CCNA اشاره می گردد .

· نكته اول : اولين مزيت bridging ، افزايش پهنای باند قابل دسترس بر روی يك سگمنت شبكه است ، چراكه با اين كار تعداد دستگاه های موجود در يك collision domain كاهش می يابد . از واژه bridging قبل از معرفی هاب و روتر در شبكه استفاده می گرديد . بنابراين طبيعی است كه برخی افراد از bridge به عنوان سوئيچ ياد كنند . در واقع ، سوئيچ و bridge دارای عملكردی مشابه و يكسان می باشند ( كليات كار ) و اين دو دستگاه شبكه ای collision domain در يك شبكه LAN را كاهش می دهند . به عبارت ديگر ، سوئيچ اساسا" يك bridge چندين پورت با قدرك اداراك بيشتری است .
دو دستگاه فوق دارای تفاوت هائی نيز می باشند. به عنوان نمونه ، سوئيچ ها به منظور انجام وظايف خود دارای امكانات مديريتی و قابليت های پيشرفته ای می باشند . در اغلب موارد bridge صرفا" دارای يك ، دو و يا چهار پورت می باشد.

· نكته دوم : سوئيچ ها ، بريج های چند پورته ای با سرعت بالا می باشند كه دارای قابليت هائی نظير bridge بوده و معمولا" دارای تعداد پورت بيشتری می باشند . هر پورت سوئيچ به منزله يك collision domain جداگانه می باشد و پهنای باند مختص به خود را ايجاد می نمايد .

· نكته سوم : از شبكه های محلی مجازی ( VLANs ) ، برای گروه بندی پورت های سوئيچ در يك شبكه محلی استفاده می گردد . برای ارتباط بين شبكه های محلی مجازی به روتينگ نياز می باشد .

· نكته چهارم : شبكه های محلی مجازی زمانی كه توسط يك trunk connection به يكديگر متصل شده باشند ، می توانند بين چندين سوئيچ كار كنند . از ISL ( برگرفته از Inter-Switch linking ) به منظور ايجاد trunk connection بين پورت های Fast Ethernet سوئيچ های سيسكو استفاده می گردد .

· نكته پنجم : سوئيچ ها ، امكان اجرای دستگاه های اترنت در مد full-duplex را فراهم می نمايند . در مد فوق ، دو دستگاه از محيط انتقال اترنت بطور همزمان و انحصاری استفاده می نمايند . بدين ترتيب ، با توجه به عدم بروز collision كارآئی شبكه افزايش خواهد يافت .

· نكته ششم :در سوئيچينگ Store-and-forward ، قبل از اتخاذ تصميم در خصوص فورواردينگ ، تمامی فريم خوانده می شود . اين در حالی است كه در سوئيچنگ Cut-through ، صرفا" شش بايت كه مربوط به آدرس MAC است جهت اتخاذ تصميم در خصوص فورواردينگ خوانده می شود . همچنين ، در سوئيچينگ store-and-forward ، بررسی خطاء انجام می شود . پتانسيل فوق در سوئيچينگ cut-through وجود ندارد و اين فرآيند انجام نمی شود .

· نكته هفتم : مزايای اوليه استفاده از روتر عبارت است از :
- امكان اتصال دو شبكه محلی غيرمشابه
- ارائه چندين مسير به يك شبكه خاص
- امكان اتصال شبكه های بزرگ و پيچيده به يكديگر

· نكته هشتم : در ارتباطات Connection-oriented ، سرويس گيرنده يك ارتباط با استفاده از يكی از پورت های شناخته شده سرويس دهنده برقرار و در ادامه مبادله داده در يك كانال خصوصی انجام می شود . اين نوع ارتباطات از سه مرحله ايجاد ارتباط ، ارسال داده و اتمام ارتباط تشكيل می گردند . اين وضعيت در در ارتباطات Connectionless ، وجود ندارد . TCP نمونه ای از يك پروتكل Connection-oriented و UDP نمونه ای از يك پروتكل Connectionless می باشد .

· نكته نهم : مدل مرجع OSI از هفت لايه زير تشكيل شده است :
لايه هفتم : Application
لايه ششم : Presentation
لايه پنجم : Session
لايه چهارم : Transport
لايه سوم : Network
لايه دوم : Data Link
لايه اول : Physical

· نكته دهم : كپسوله سازی و يا tunneling ، فريم ها را از يك سيستم شبكه ای دريافت و آنها را درون فريم هائی از ساير سيستم های شبكه قرار می دهد .

· نكته يازدهم : لايه Presentation با نمايش ، رمزنگاری و فشرده سازی داده سرو كار دارد و در آن پروتكل های مختلفی به منظور حمايت از متن ، داده ، صوت ، تصوير ، گرافيك و تصاوير با فرمت هائی نظير ASCII, MIDI, MPEG, GIF و JPEG ارائه شده است .

· نكته دوازدهم : لايه session مسئوليت ايجاد ، مديريت و خاتمه جلسات و يا نشست بين برنامه ها را برعهده دارد . NFS ( برگرفته از Network file system ) و SQL ( برگرفته از structured query language ) و RPC ( برگرفته از remote procedure calls ) نمونه هائی از پروتكل های لايه Session می باشند .

· نكته سيزدهم : لايه Transport بين لايه های بالا و پائين مدل مرجع OSI قرار دارد و كنترل جريان داده را با استفاده از بافرينگ و مالتی پلكسينگ انجام می دهد . لايه فوق سرويس حمل داده end-to-end را با سمگنت نمودن برنامه های سطح بالا ، ايجاد يك ارتباط end-to-end و ارسال سگمنت ها از يك هاست به هاست ديگر و حصول اطمينان از حمل معتبر داده ارائه می نمايد.

· نكته چهاردهم : اولين وظيفه لايه شبكه در مدل مرجع OSI ، تعيين مسير و آدرس دهی منطقی است . روتينگ از جمله عملياتی است كه در اين حوزه انجام می شود .

· نكته پانزدهم : وظايف اوليه لايه Data-Link مدل مرجع OSI عبارت است از :
- استقلال عملكرد لايه های بالاتر لايه OSI از محيط فيزيكی
- آدرس دهی فيزيكی سخت افزار
- ارائه امكاناتی خاص به منظور كنترل جريان داده
- توليد پيام های خطاء

· نكته شانزدهم : زمانی كه روتر ها در يك ارتباط بين شبكه ای بر روی مسيرهای بهينه به توافق رسيده باشند يك همگرائی ايجاد می گردد . routing loop به دليل بروز اشكال در روتر ها و عدم بهنگام سازی صحيح مسيرها در جداول مسيريابی ايجاد و يك بسته اطلاعاتی در يك حلقه روتينگ گرفتار و هرگز به مقصد خود نخواهد رسيد .

· نكته هفدهم : پروتكل های روتينگ Distance vector ، تمامی جداول روتنيگ خود را برای همسايگان ارسال می نمايند . پروتكل های Link state وضعيت اينترفيس خود را برای هر روتر در ارتباطات بين شبكه ای ارسال می نمايند .

· نكته هجدهم : يكی از مسائل در ارتباط با پروتكل های distance vector ، مشكل "شمارش نامحدود " است كه می توان آن را با استفاده از روش هائی نظير : split horizon ، route poisoning ، maximum hop count و hold-down timers حذف و يا بهبود داد .

· نكته نوزدهم : TCP يك سرويس مطمئن و connection-oriented را برای برنامه هائی كه از سرويس های آن استفاده می نمايند ،‌ ارائه می كند . استفاده از acknowledgments ، بررسی دنباله اعداد، بررسی خطاء و استفاده از يك روش handshake سه طرفه نمونه هائی از امكانات اين پروتكل در جهت انجام وظايف خود می باشند . UDP ، يك ارتباط connectionless را ايجاد می نمايد .

· نكته بيستم : پورت های خوش نام عبارتند از :
- پورت شماره 21 برای FTP ( برگرفته از File Transfer Protocol )
- پورت شماره 23 برای Telnet
- پورت شماره 25 برای SMTP ( برگرفته از Simple Mail Transfer Protocol )
- پورت شماره 53 برای DNS ( برگرفته از Domain Name System )
- پورت شماره 69 برای TFTP
- پورت های 161 و 162 برای SNMP ( برگرفته از Simple Network Management Protocol )
- پورت شماره 80 برای HTTP ( برگرفته از Hypertext Transfer Protocol )
گروه دور همی پارسی کدرز
https://t.me/joinchat/GxVRww3ykLynHFsdCvb7eg
 
پاسخ
  


پیام‌های این موضوع
شرايط لازم برای دريافت مدرك CCNA - توسط Amin_Mansouri - 06-25-2012، 09:02 AM

موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  آموزش بهینه سازی برای مبتدیان در سال 2016 قسمت اول as2017 0 1,764 02-18-2018، 01:07 AM
آخرین ارسال: as2017
  از طراحی سایت های ضعیف برای الهام های قوی در طراحی سایت خود استفاده کنید sanazkarimi 0 1,944 02-03-2018، 03:23 PM
آخرین ارسال: sanazkarimi
  از طراحی سایت های ضعیف برای الهام های قوی در طراحی سایت خود استفاده کنید sanazkarimi 0 1,923 02-03-2018، 09:35 AM
آخرین ارسال: sanazkarimi
  فرمت مناسب برای تصاویر در طراحی سایت sanazkarimi 0 1,198 01-17-2018، 11:19 AM
آخرین ارسال: sanazkarimi
  7 نکته بسیار مهم برای طراحی لوگو mehran1999 0 1,579 09-04-2017، 09:15 AM
آخرین ارسال: mehran1999
  سئو برای شرکت های بزرگ و سازمانی neda2000 0 1,407 08-02-2017، 01:40 PM
آخرین ارسال: neda2000
  استفاده از RSS feeds برای افزایش ترافیک وب سایت Sharmin555 0 1,717 03-18-2017، 10:53 PM
آخرین ارسال: Sharmin555
  قرار دادن آیکون برای سایت و وبلاگ (favicon) Amin_Mansouri 0 2,224 08-23-2016، 06:56 AM
آخرین ارسال: Amin_Mansouri
  معرفي مدارك معتبر Cisco - CCNA - CCDA - CCDP Amin_Mansouri 0 2,586 06-25-2012، 07:46 PM
آخرین ارسال: Amin_Mansouri
  ساخت گروه اینترنتی برای فروم پارسی کدرز--مهم-- meisam1376 2 4,711 05-21-2012، 08:07 PM
آخرین ارسال: meisam1376

پرش به انجمن:


Browsing: 6 مهمان