• ¡Welcome to Square Theme!
  • This news are in header template.
  • Please ignore this message.
مهمان عزیز خوش‌آمدید. ورود عضــویت


امتیاز موضوع:
  • 191 رای - 1.91 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: اموزش جامع ccna
حالت موضوعی
#1
درود

میدونید که همتون ccna دوره شبکه از شرکت سیسکو هست که برای طی کردن به دوره ccnp حتما باید ccna رو کاملا طی کرده باشید.

من از همین روز اولین جلسه که سر کلاس بودم میخوام برای تمرین خودم و یادگیری شما دوستان عزیز این تایپک رو ایجاد کنم.

در این تایپک سوال پرسیده نشود.

تایپک ها ویرایش میشن سعی میکنم یه سری مقاله هم ارائه بدم که بهتر درک کنیم.

توجه کنید یک سری مطالب من کپی میکنم از جاهای دیگه چون خیلی تکمیل اموش دادن خودم هم کنارشون اموزش میدم که یک تایپک بسیار مفید باشه

نویسنده مقاله: امین منصوری

انتشار کننده : www.parsicoders.com www.pxr.ir

کپی رایت : تحت هیچ شرایطی از مباحث جایی استفاده نشود !

کلیپ های اموزشی :

پارت 1:

در این اموزش که ساختم

1 :بانرم افزار سیسکو پکت تریسر اشنا میشید
2: تا پی سی رو با سوئیچ به هم اتصال میدیم و تمامی کانفیگ کردن رو یاد میگیرید.

3:شبکه ها رو با هم ping میکنیم و از صحت اتصال متوجه میشیم :


دانلود پارت 1:

به حجم 2.49 mb


.rar   CCNA-1(WWW.PXR.IR).rar (اندازه 2.49 MB / تعداد دانلود: 913)

دانلود پارت 2:

در این اموزش یاد میگیریم :

1.ای پی روتینگ

2.کانفیگ کردن روتر

3.اشنایی با کابل ها

در این روش 6 تا نوت بوک و 3 تا روتر استفاده کردیم که همه رو با هم کانفیگ میکنیم و به هم اتصال میدیم.

دانلود کلیپ اموزشی به حجم:

12.81 مگابایت

لینک دانلود :

http://lifechat.persiangig.com/other/CCN...OUTING.zip

دانلود کلیپ اموزشی ساخت vlan


اموزش Vlan Ccna
در این کلیپ اتصال چندین سوئیچ به هم و همچنین کانفیگ کرن سوئیچ سرور و کلاینت رو یاد میگیریم:

.rar   VLAN Trunking Protocol. PXR.IR.rar (اندازه 5.99 MB / تعداد دانلود: 759)
گروه دور همی پارسی کدرز
https://t.me/joinchat/GxVRww3ykLynHFsdCvb7eg
 
پاسخ
#2
اولین قدم درس این بود که هاب سوئیچ و روتر چیست ؟



هاب چیست ؟
هاب از جمله تجهيزات سخت افزارى است که از آن به منظور برپاسازى شبکه هاى کامپيوترى استفاده مى شود . گرچه در اکثر شبکه هائى که امروزه ايجاد مى گردد از سوئيچ در مقابل هاب استفاده مى گردد، ولى ما همچنان شاهد استفاده از اين نوع تجهيزات سخت افزارى در شبکه هاى متعددى مى باشيم .

در اين مطلب قصد داريم به بررسى هاب و نحوه عملکرد آن اشاره نمائيم . قبل از پرداختن به اصل موضوع لازم است در ابتدا با برخى تعاريف مهم که در ادامه بدفعات به آنان مراجعه خواهيم کرد ، بيشتر آشنا شويم .

Doamin : تمامى کامپيوترهاى عضوء يک domain هر اتفاق و يا رويدادى را که در domain اتفاق مى افتد ، مشاهده و يا خواهند شنيد .

Collision Domain : در صورت بروز يک تصادم ( Collision ) بين دو کامپيوتر، ساير کامپيوترهاى موجود در domain آن را شنيده و آگاهى لازم در خصوص آن چيزى که اتفاق افتاده است را پيدا خواهند کرد . کامپيوترهاى فوق عضوء يک Collision Domain يکسان مى باشند. تمامى کامپيوترهائى که با استفاده از هاب به يکديگر متصل مى شوند ، عضوء يک Collision Domain يکسان خواهند بود ( بر خلاف سوئيچ ) .

Broadcast Domain : در اين نوع domain ، يک پيام broadcast ( يک فريم و يا داده که براى تمامى کامپيوترها ارسال مى گردد) براى هر يک از کامپيوترهاى موجود در doamin ارسال مى گردد . هاب و سوئيچ با موضوع broadcast domain برخورد مناسبى نداشته ( ايجاد حوزه هاى مجزاء ) و در اين رابطه به يک روتر نياز خواهد بود .

به منظور برخورد مناسب ( ايجاد حوزه هاى مجزاء ) با collision domain ، broadcast domain و افزايش سرعت و کارائى يک شبکه از تجهيزات سخت افزارى متعددى استفاده مى شود . سوئيچ ها collision domain مجزائى را ايجاد مى نمايند ولى در خصوص broadcast doamin بدين شکل رفتار نمى نمايند . روترها ، broadcast domain و collision domain مجزائى را ايجاد نموده و در مقابل هاب ، قادر به ايجاد broadcast doamin و Collision domain جداگانه نمى باشد . شکل زير يک نمونه هاب هشت پورت را نشان مى دهد ( D-Link DE-808TP 10Mbps Ethernet 8-Port Mini-Hub ) .

[عکس: DlinkHub2.jpg]
منبع : سايت D-Link

آشنائى با نحوه عملکرد هاب
هاب ، يکى از تجهيزات متداول در شبکه هاى کامپيوترى و ارزانترين روش اتصال دو و يا چندين کامپيوتر به يکديگر است . هاب در اولين لايه مدل مرجع OSI فعاليت مى نمايد . آنان فريم هاى داده را نمى خوانند ( کارى که سوئيچ و يا روتر انجام مى دهند ) و صرفا" اين اطمينان را ايجاد مى نمايند که فريم هاى داده بر روى هر يک از پورت ها ، تکرار خواهد شد.

گره هائى که يک اترنت و يا Fast Ethernet را با استفاده از قوانين CSMA/CD به اشتراک مى گذارند ، عضوء يک Collision Domain مشابه مى باشند . اين بدان معنى است که تمامى گره هاى متصل شده به هاب بخشى از Collision domain مشابه بوده و زمانى که يک collision اتفاق مى افتد ، ساير گره هاى موجود در domain نيز آن را شنيده و از آن متاثر خواهند شد .
کامپيوترها و يا گره هاى متصل شده به هاب از کابل هاى ( UTP (Unshielded Twisted Pair ، استفاده مى نمايند. صرفا" يک گره مى تواند به هر پورت هاب متصل گردد. مثلا" با استفاده از يک هاب هشت پورت ، امکان اتصال هشت کامپيوتر وجود خواهد داشت .زمانى که هاب ها به متداولى امروز نبودند و قيمت آنان نيز گران بود ، در اکثر شبکه هاى نصب شده در ادارات و يا منازل از کابل هاى کواکسيال، استفاده مى گرديد.

نحوه کار هاب بسيار ساده است . زمانى که يکى از کامپيوترهاى متصل شده به هاب اقدام به ارسال داده ئى مى نمايد ، ساير پورت هاى هاب نيز آن را دريافت خواهند کرد ( داده ارسالى تکرار و براى ساير پورت هاى هاب نيز فرستاده مى شود ) . شکل زير نحوه عملکرد هاب را نشان مى دهد .

[عکس: Hubtip2.jpg]

همانگونه که در شکل فوق مشاهده مى نمائيد ، گره يک داده ئى را براى گره شش ارسال مى نمايد ولى تمامى گره هاى ديگر نيز داده را دريافت خواهند کرد . در ادامه ، بررسى لازم در خصوص داده ارسالى توسط هر يک از گره ها انجام و در صورتى که تشخيص داده شود که داده ارسالى متعلق به آنان نيست ، آن را ناديده خواهند گرفت .

عمليات فوق از طريق کارت شبکه موجود بر روى کامپيوتر که آدرس MAC مقصد فريم ارسالى را بررسى مى نمايد ، انجام مى شود .کارت شبکه بررسى لازم را انجام و در صورت عدم مطابقت آدرس MAC موجود در فريم ، با آدرس MAC کارت شبکه ، فريم ارسالى دور انداخته مى گردد .

اکثر هاب ها داراى يک پورت خاص مى باشند که مى تواند به صورت يک پورت معمولى و يا يک پورت uplink رفتار نمايد . با استفاده از يک پورت uplink مى توان يک هاب ديگر را به هاب موجود، متصل نمود. بدين ترتيب تعداد پورت ها افزايش يافته و امکان اتصال تعداد بيشترى کامپيوتر به شبکه فراهم مى گردد .روش فوق گزينه اى ارزان قيمت به منظور افزايش تعداد گره ها در يک شبکه است ولى با انجام اين کار شبکه شلوغ تر شده و همواره بر روى آن حجم بالائى داده غير ضرورى در حال جابجائى است. تمامى گره ها ، عضوء يک Broadcast domain و collision domain يکسانى مى باشند ، بنابراين تمامى آنان هر نوع collision و يا Broadcast را که اتفاق خواهد افتاد ، مى شنوند .

در اکثر هاب ها از يک LED به منظور نشان دادن فعال بودن ارتباط برقرار شده بين هاب و گره و از LED ديگر به منظور نشان دادن بروز يک collision ، استفاده مى گردد . ( دو LED مجزاء ) . در برخى از هاب ها دو LED مربوط به فعال بودن لينک ارتباطى بين هاب و گره و فعاليت پورت با يکديگر ترکيب و زمانى که پورت در حال فعاليت است ، LED مربوطه چشمک زن شده و زمانى که فعاليتى انجام نمى شود، LED فوق به صورت پيوسته روشن خواهد بود .



[عکس: huptip1.jpg]
LED مربوط به Collision موجود بر روى هاب ها زمانى روشن مى گردد که يک collision بوجود آيد . Collision زمانى بوجود مى آيد که دو کامپيوتر و يا گره سعى نمايند در يک لحظه بر روى شبکه صحبت نمايند . پس از بروز يک Collision ، فريم هاى مربوط به هر يک از گره ها با يکديگر برخورد نموده و خراب مى گردند . هاب به منظور تشخيص اين نوع تصادم ها به اندازه کافى هوشمند بوده و براى مدت زمان کوتاهى چراغ مربوط به collision روشن مى گردد . ( يک دهم ثانيه به ازاى هر تصادم ) .
تعداد اندکى از هاب ها داراى يک اتصال خاص از نوع BNC بوده که مى توان از آن به منظور اتصال يک کابل کواکسيال ، استفاده نمود . پس از اتصال فوق ، LED مربوط به اتصال BNC روى هاب روشن مى گردد.
گروه دور همی پارسی کدرز
https://t.me/joinchat/GxVRww3ykLynHFsdCvb7eg
 
پاسخ
#3
تفاوت میان Hub و Switch چیست؟


[عکس: 6167779949cb3c4c9bc2893dcb8272c7.jpg]

شاید شما هم با این مسئله برخورد کرده باشید که برخی از فروشندگان قطعات شبکه (که البته تعدادشان انگشت شمار است!) تفاوت میان هاب و سوئیچ را تشخیص نمی دهند! و تمامی این قطعات را هاب سوئیچ خطاب کنند. بد ندیدم در این ستون به طور خلاصه و فشرده به بررسی تفاوت میان آن ها بپردازم:
اگر قرار باشد این تفاوت را در یک کلمه خلاصه کنیم باید گفت که تفاوت اصلی در میزان هوشمندی آن هاست.
▪ هاب (HUB): هاب به طور ساده کمترین قیمت و کمترین میزان هوشمندی و پیچیدگی را در میان این دو قطعه دارد. کار این قطعه بسیار ساده است به طوری که پس از ارسال هر گونه اطلاعات به یکی از درگاه ها، برای سایر درگاه ها نیز ارسال می شود. هر کامپیوتری که به هاب متصل باشد تمامی اطلاعات و داده هایی را که سایر کامپیوترهای متصل به هاب می بینند، مشاهده می کند. به نوعی باید گفت که خود هاب یک قطعه گنگ است که فقط اطلاعات را منتشر می کند. هاب ها برای سالیان سال راهکاری سریع و راحت برای اتصال چند کامپیوتر در شبکه های کوچک به شمار می رفتند.
▪ سوئیچ (Switch): سوئیچ به طور ذاتی همان کار هاب را انجام می دهد، اما با کارایی و کیفیت بیشتر. با دقت به ترافیک داده هایی که به سوئیچ وارد می شود، این قطعه می تواند یاد بگیرد که یک بسته داده ها برای چه آدرسی ارسال شده است. برای مثال، اگر ترافیکی از سیستم A به پورت شماره ۲ ارسال شود، این قطعه می داند که سیستم A به این پورت متصل شده است و ترافیکی که برای سیستم A ارسال شود باید از طریق این پورت به آن سیستم ارسال شود و نه سایر پورت ها. برتری و تفاوت بزرگ سوئیچ نسبت به هاب در این نکته نهفته است که ترافیکی که برای یک سیستم وارد شبکه می شود به جای اینکه به تمامی سیستم ها و پورت ها ارسال شود (مانند هاب) فقط برای پورت همان سیستم ارسال می شود. در شبکه هایی که ترافیک بالایی دارند این تفاوت می تواند سرعت تبادل داده ها در شبکه را به شکل معناداری ارتقا دهد.
گروه دور همی پارسی کدرز
https://t.me/joinchat/GxVRww3ykLynHFsdCvb7eg
 
پاسخ
#4
نکته امنیتی در هاب:

دوستان اینو پیووست کنم کنم هاب اصلا امنیت نداره بلکه در شبکه lan راحت میتونید اطلاعاتی که ردو بدل میشه با نرم افزارهای اسنیفر راحت اسنیف کنیم.
گروه دور همی پارسی کدرز
https://t.me/joinchat/GxVRww3ykLynHFsdCvb7eg
 
پاسخ
#5
معرفی کابل های شبکه




در این بخش کابل های شبکه رو معرفی کنم دوستان یه چیز خلاصه بگم در دوره ccna با 2 کابل زیاد سر کار داریم.




اولین کابل :Straight




این کابل واسه وصل کردن کامپیوتر به سوئیچ هست.
متداولترین کاربرد یک کابل straight ، اتصال بین یک کامپیوتر و هاب /سوئیچ است . در چنین مواردی ، کامپیوتر مستقیما" به هاب و یا سوئیچ متصل شده که به صورت اتوماتیک و با استفاده از مداراتی خاص، کابل cross over می گردد .




هر جا سوئیچ و کامپیوتر رو دیدید یادتون باشه با کابل starright باید به هم اتصال برقرار کنید.




دومین کابل :Cross




این کابل هم ارتباط کامپیوتر به کامپیوتر از کابل cross استفاده میشود توجه کنید حتما این 2 مدل کابل رو بیاد داشته باشید.






اطلاعات بیشتر از همکاران :



انواع کابل در شبکه های کامپيوتری
امروزه از کابل های مختلفی در شبکه ها استفاده می گردد .نوع و سيستم کابل کشی استفاده شده در يک شبکه بسيار حائز اهميت است . در صورتی که قصد داشتن شبکه ای را داريم که دارای حداقل مشکلات باشد و بتواند با استفاده مفيد از پهنای باند به درستی خدمات خود را در اختيار کاربران قرار دهد ، می بايست از يک سيستم کابلينگ مناسب ، استفاده گردد . در زمان طراحی يک شبکه می بايست با رعايت مجموعه قوانين موجود در خصوص سيستم کابلينگ، شبکه ای با حداقل مشکلات را طراحی نمود .با اين که استفاده از شبکه های بدون کابل نيز در ابعاد وسيعی گسترش يافته است ، ولی هنوز بيش از 95 درصد سازمان ها و موسسات از سيستم های شبکه ای مبتنی بر کابل، استفاده می نمايند .

ايده های اوليه ايده مبادله اطلاعات به صورت ديجيتال ، تفکری جديد در عصر حاضر محسوب می گردد. درسال 1844 فردی با نام "ساموئل مورس" ، يک پيام را از Washington D.C به Baltimore و با استفاده از اختراع جديد خود (تلگراف)، ارسال نمود . با اين که از آن موقع زمانی زيادی گذشته است و ما امروزه شاهد شبکه های کامپيوتری بزرگ و در عين حال پيچيده ای می باشيم ولی می توان ادعا نمود که اصول کار ، همان اصول و مفاهيم گذشته است .
کدهای مورس ، نوع خاصی از سيستم باينری می باشند که از نقطه و خط فاصله با ترکيبات متفاوت به منظور ارائه حروف و اعداد ، استفاده می نمايد . شبکه های مدرن داده از يک و صفر ، استفاده می نمايند . بزگترين تفاوت موجود بين سيستم های مدرن مبادله اطلاعات و سيستم پيشنهادی "مورس " ، سرعت مبادله اطلاعات در آنان است.تلگراف های اواسط قرن 19 ، قادر به ارسال چهار تا پنج نقطه و يا خط فاصله در هر ثانيه بودند ، در حالی که هم اينک کامپيوترها با سرعتی معادل يک گيگابيت در ثانيه با يکديگر ارتباط برقرار می نمايند (ارسال 1،000،000،000 صفر و يا يک در هر ثانيه).
تلگراف و تله تايپ رايتر ، پيشگام مبادله داده می باشند . در طی سی و پنج سال اخير همه چيز با سرعت بالا و غيرقابل تصوری تغيير نموده است. ضرورت ارتباط کامپيوترها با يکديگر و با سرعت بالا ، مهمترين علل پياده سازی تجهيزات شبکه ای سريع ، کابل هائی با مشخصات بالا و سخت افزارهای ارتباطی پيشرفته است .

پياده سازی تکنولوژی های جديد شبکه
اترنت در سال 1970 توسط شرکت زيراکس و در مرکز تحقيقات Palo Alto در کاليفرنيا پياده سازی گرديد . در سال 1979 شرکت های DEC و اينتل با پيوستن به زيراکس ، سيستم اترنت را برای استفاده عموم ، استاندارد نمودند . اولين مشخصه استاندارد در سال 1980 توسط سه شرکت فوق و با نام Ethernet Blue Book ارائه گرديد . ( استاندارد DIX ) .
اترنت يک سيستم ده مگابيت در ثانيه است ( ده ميليون صفر و يا يک در ثانيه) که از يک کابل کواکسيال بزرگ به عنوان ستون فقرات و کابل های کواکسيال کوتاه در فواصل 5 / 2 متر به منظور ايستگاههای کاری استفاده می نمايد . کابل کواکسيالی که به عنوان ستون فقرات استفاده می گردد ، Thick Ethernet و يا 10Basee5 ناميده می شود که در آن 10 به سرعت انتقال اطلاعات در شبکه اشاره داشته ( 10 مگابيت در ثانيه ) و واژه Base نشاندهنده سيستم Base band است . در سيستم فوق ، از تمامی پهنای باند به منظور انتقال اطلاعات استفاده می گردد . در Broad band به منظور استفاده همزمان ، پهنای باند به کانال های متعددی تقسيم می گردد . عدد 5 نيز شکل خلاصه شده ای برای نشان دادن حداکثر طول کابلی است که می توان استفاده نمود ( در اين مورد خاص 500 متر ) .
موسسه IEEE در سال 1983 نسخه رسمی استاندارد اترنت را با نام IEEE 802.3 و در سال 1985 ، نسخه شماره دو را با نام IEEE 802.3a ارائه نمود . اين نسخه با نام Thin Ethernet و يا 10Base2 معروف گرديد. ( حداکثر طول کابل 185 متر می باشد و عدد 2 نشاندهنده اين موضوع است که طول کابل می تواند تا مرز 200 متر نيز برسد )
از سال 1983 تاکنون ، استانداردهای متفاوتی ارائه شده است که يکی از اهداف مهم آنان ، تامين پهنای باند مناسب به منظور انتقال اطلاعات است . ما امروزه شاهد رسيدن به مرز گيگابيت در شبکه های کامپيوتری می باشيم .

کابل های (UTP (Unshielded Twisted Pair
کابل UTP يکی از متداولترين کابل های استفاده شده در شبکه های مخابراتی و کامپيوتری است . از کابل های فوق ، علاوه بر شبکه های کامپيوتری در سيستم های تلفن نيز استفاده می گردد ( CAT1 ). شش نوع کابل UTP متفاوت وجود داشته که می توان با توجه به نوع شبکه و اهداف مورد نظر از آنان استفاده نمود . کابل CAT5 ، متداولترين نوع کابل UTP محسوب می گردد .

مشخصه های کابل UTP
با توجه به مشخصه های کابل های UTP ، امکان استفاده ، نصب و توسعه سريع و آسان آنان ، فراهم می آورد . جدول زير انواع کابل های UTP را نشان می دهد :










موارد استفاده


سرعت انتقال اطلاعات


گروه



سيستم های قديمی تلفن ، ISDN و مودم


حداکثر تا يک مگابيت در ثانيه


CAT1



شبکه های Token Ring


حداکثر تا چهار مگابيت در ثانيه


CAT2



شبکه های Token ring و 10BASE-T


حداکثر تا ده مگابيت در ثانيه


CAT3



شبکه های Token Ring


حداکثر تا شانزده مگابيت در ثانيه


CAT4



اترنت ( ده مگابيت در ثانيه ) ، اترنت سريع ( يکصد مگابيت در ثانيه ) و شبکه های Token Ring ( شانزده مگابيت در ثانيه )
حداکثر تا يکصد مگابيت در ثانيه


CAT5



شبکه های Gigabit Ethernet
حداکثر تا يکهزار مگابيت در ثانيه


CAT5e



شبکه های Gigabit Ethernet
حداکثر تا يکهزار مگابيت در ثانيه


CAT6



توضيحات :
  • تقسيم بندی هر يک از گروه های فوق بر اساس نوع کابل مسی و Jack انجام شده است .
  • از کابل های CAT1 ، به دليل عدم حمايت ترافيک مناسب، در شبکه های کامپيوتری استفاده نمی گردد .
  • از کابل های گروه CAT2, CAT3, CAT4, CAT5 و CAT6 در شبکه ها استفاده می گردد .کابل های فوق ، قادر به حمايت از ترافيک تلفن و شبکه های کامپيوتری می باشند .
  • از کابل های CAT2 در شبکه های Token Ring استفاده شده و سرعتی بالغ بر 4 مگابيت در ثانيه را ارائه می نمايند .
  • برای شبکه هائی با سرعت بالا ( يکصد مگا بيت در ثانيه ) از کابل های CAT5 و برای سرعت ده مگابيت در ثانيه از کابل های CAT3 استفاده می گردد.
  • در کابل های CAT3 ,CAT4 و CAT5 از چهار زوج کابل مسی استفاده شده است . CAT5 نسبت به CAT3 دارای تعداد بيشتری پيچش در هر اينچ می باشد . بنابراين اين نوع از کابل ها سرعت و مسافت بيشتر ی را حمايت می نمايند .
  • از کابل های CAT3 و CAT4 در شبکه هایToken Ring استفاده می گردد .
  • حداکثر مسافت در کابل های CAT3 ، يکصد متر است .
  • حداکثر مسافت در کابل های CAT4 ، دويست متر است .
  • کابل CAT6 با هدف استفاده در شبکه های اترنت گيگابيت طراحی شده است . در اين رابطه استانداردهائی نيز وجود دارد که امکان انتقال اطلاعات گيگابيت بر روی کابل های CAT5 را فراهم می نمايد( CAT5e ) .کابل های CAT6 مشابه کابل های CAT5 بوده ولی بين 4 زوج کابل آنان از يک جداکننده فيزيکی به منظور کاهش پارازيت های الکترومغناطيسی استفاده شده و سرعتی بالغ بر يکهزار مگابيت در ثانيه را ارائه می نمايند






گروه دور همی پارسی کدرز
https://t.me/joinchat/GxVRww3ykLynHFsdCvb7eg
 
پاسخ
#6
دو نوع کابل شبکه وجود دارد Cross و Straight . در زیر نحوه ساخت آن ها را توضیح می دهیم.


ابتدا لازم است اشاره کنیم که یک کابل شبکه 8 سیم دارد که هر دوتای آن به هم تابیده شده اند( برای کاهش تاثیر نویز محیط). این سیم ها از طریق رنگ از یکدیگر متمایز شده اند. این رنگ ها عبارتند از: سبز، سفید سبز، نارنجی، سفید نارنجی، آبی، سفید آبی، قهوه ای و سفید قهوه ای. در زیر تصویر این کابل را قرار می دهیم:



برای ساخت کابل Cross و Straight باید سیم ها را به ترتیب خاصی قرار داد که این ترتیب در شکل زیر نشان داده شده است:


[عکس: out2.gif]

Cross و Straight آموزش درست کردن کابل به 2 روش

درست کردن کابل Cross برای اتصال دو کامپیوتر به هم برای شبکه کردن:


برای اینکار شما به 2 عدد سوکت ، آچار شبکه و نیم متر کابل شبکه یا بیشتر نیاز دارید.


نحوه ی چینش رنگهای سیم ها برای وارد کردن در سوکت به این صورت است که یک طرف را هر آنگونه که خواستید میچینید و در طرف دیگر باید به ترتیب همان طرف که انجام دادید باشد با این تفاوت که باید جای سیم سوم را با هفتم وسیم ششم را با هشتم تغییر دهید.


بطور مثال می توانید چینش را به این صورت انجام دهید:


طرف اول کابل: قهوه ای - سفید قهوه ای / سبز – سفید آبی / آبی - سفید سبز / نارنجی - نارنجی سفید


طرف دوم کابل: قهوه ای - سفید قهوه ای / نارنجی - سفید آبی/ آبی - نارنجی سفید / سبز - سفید سبز


بعد از این کار با آچار سوکت را ثابت(سوکت رو در قسمت مورد نظر آچار بگزارید و آچار رو مثل قیچی ولی با نیروی بیشتر فشار بدید) کنید.



درست کردن کابل های شبکه Straight برای اتصال به Switch و یا اتصال کامپیوتر با دیگر سخت افزار های انتقای دهنده Singnal:


برای اینکار شما به 2 عدد سوکت ، آچار شبکه و نیم متر کابل شبکه یا بیشتر نیاز دارید.


نحوه ی چینش رنگهای سیم ها برای وارد کردن در سوکت به این صورت است که یک طرف را هر آنگونه که خواستید میچینید و طرف دم هم باید دقیقا به آن صورت باشد که برای این کار یک استاندارد جهانی تعریف شده که به صورت زیر است این حالت چینش برای هر 2 طرف کابل است


هر 2 طرف کابل: سفید نارنجی - نارنجی/سفید سبز - آبی/سفید آبی - سبز/سفید قهوه ای - قهوهای


مطمعنا در بار اول درست کردن کابل براتون خیلی سخت و کلافه کنندس ولی با کمی تمرین میتونید به راحتی بنا به نیاز های خودتون کابل های متفاوت رو درست کنید



البته این نوع کابلها ها با متراژ های مختلف در بازار هست که برای پروژه های بزرگ و همچنین برای بالا بردن سرعت کار از این نوع کابل های آماده استفاده میکنن این نکته رو هم باید بگم که از کابل های آماده در اتصالات کوتاه بیشتر استفاده میشه نهایت 5 الی 10 متر
گروه دور همی پارسی کدرز
https://t.me/joinchat/GxVRww3ykLynHFsdCvb7eg
 
پاسخ
#7
خوب دوستان هاب و سوئیچ کابل ها و ساخت کابل ها رو در شبکه توضیح دادیم.

حالا میخواهیم در مورد روتر بحث کنیم.




روتر ها چگونه کار می کنند؟




اینترنت یکی از بزرگترین پیشرفتهای صنعت ارتباطات در قرن بیستم می باشد. اینترنت به افراد اجازه می دهد تا در طی چند ثانیه برای هم Email بفرستند و مطالب مختلف را در سایتهای مختلف بخوانند. ما به دیدن قسمتهای مختلف اینترنت مانند صفحه های وب، پیامهای Email و فایلهای download ی که اینترنت را به یک رسانه پویا تبدیل کرده اند عادت کرده ایم. اما هیچ یک از اینها هرگز به کامپیوتر شما نمی رسند مگر به کمک قطعه ای که حتی ممکن است شما هیچگاه آن را ندیده باشید. در حقیقت اکثر مردم هرگز رو در ماشین با تکنولوژیی که به صورت عمده موجب وجود اینترنت است نایستاده اند:

روتر (Router).

روترها کامپیوترهای اختصاصی هستند که پیغامهای شما و دیگر کاربران اینترنت را در امتداد هزاران مسیر به سرعت به سوی مقصدشان روانه می دارند. در این فصل ما به این ماشینها که در پشت صحنه باعث کار کردن اینترنت هستند نگاهی می اندازیم.

در حرکت نگاه داشتن پیغامها

هنگامیکه شما Email برای دوستتان در آن طرف دنیا می فرستید، پیغام چگونه می داند در کامپیوتر دوست شما به مسیر خود خاتمه دهد نه در میلیونها کامپیوتر دیگر در سرتاسر دنیا؟ اکثر کار مربوط به رساندن از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر توسط روترها انجام می گیرد، زیرا آنها وسایل اختصاصی جهت رساندن پیامها از یک شبکه به شبکه دیگر به جای جریان در یک شبکه می باشند.
بیایید به کاری که یک روتر خیلی ساده انجام می دهد نگاهی بیندازیم. شرکت کوچکی را در نظر بگیرید که انیمیشنهای سه بعدی برای ایستگاههای تلوزیون محلی می سازد. شرکت ده کارمند دارد که هر کدام دارای یک کامپیوتر می باشند، چهار کارمند انیماتورند و بقیه در قسمتهای فروش، حسابداری و مدیریت کار می کنند. انیماتورها اغلب در مواردی که بر روی یک پروژه کار می کنند نیاز به ارسال فایلهای حجیم برای یکدیگر دارند. برای این منظور آنها از شبکه استفاده می کنند. وقتیکه یکی از انیماتورها فایلی را برای انیماتور دیگر می فرستد، فایل بزرگ از اکثر ظرفیت شبکه استفاده خواهد نمود و باعث می شود شبکه برای کاربران دیگر بسیار کند گردد. یکی از دلایلی که یک کاربر می تواند تمامی شبکه را تحت تاثیرقرار دهد، نتیجه طریقی است که Ethernet کار می کند. هر بسته اطلاعاتی که از کامپیوتری فرستاده می شود توسط تمام کامپیوترهای دیگر در آن شبکه محلی دیده می شود، سپس هر کامپیوتر بسته را امتحان می کند و تصمیم می گیرد که آیا منظور آدرس او بوده است یا نه. این موضوع طرح مقدماتی شبکه را ساده می کند اما دارای پیامدهایی در کارایی هنگامیکه اندازه و میزان فعالیت شبکه افزایش می یابد است. برای جلوگیری از دخول کار انیماتورها با افرادی که در قسمتهای دیگر اداره کار می کنند، کمپانی دو شبکه مجزا احداث می کند، یکی برای انیماتورها و یکی برای بقیه شرکت. یک روتر دو شبکه را به هم متصل کرده و هر دو را به اینترنت وصل می کند.
روتر تنها وسیله ای است که هر پیغامی را که به وسیله هر کامپیوتری در هر یک از شبکه های شرکت ارسال می شود می بیند. وقتی یکی از انیماتورها فایل عظیمی را برای انیماتور دیگر می فرستد، روتر به آدرس گیرنده نگاه می کند و تراقیک را در شبکه انیماتورها نگاه می دارد. از طرف دیگر وقتی یکی از انیماتورها پیغامی به دفتردار می فرستد و درخواست چک کردن صورت هزینه را می دهد، روتر آدرس گیرنده را می بیند و پیغام را بین دو شبکه ارسال می کند.
یکی از چیزهایی که روتر جهت تصمیم گیری در مورد اینکه یک بسته کجا باید برود استفاده می کند جدول تنظیمات (Configuration Table) می باشد. جدول تنظیمات مجموعه ای از اطلاعات می باشد، شامل موارد زیر:
• اطلاعاتی درباره آنکه چه اتصالاتی به چه گروهی از آدرسها مرتبط می شوند.
• تقدم مربوط به ارتباطات مورد استفاده.
• قوانینی برای مدیریت حالتهای عادی و خاص ترافیک
جدول تنظیمات در ساده ترین روترها دارای می تواند دارای چندین سطر باشد و در روترهای بزرگ که مدیریت پیامها را در ستون فقرات اینترنت بر عهده دارند پیچیدگی و بزرگی آن بسیار بیشتر خواهد شد. پس روتر دو کار جداگانه اما مرتبط با هم دارد:
• روتر مطمئن می شود که اطلاعات به جایی که نیاز نیست نمی رود. این امر برای جلوگیری از انباشته شدن مقادیر زیادی اطلاعات نامربوط در اتصالات کاربران بی گناه امری حیاتی است.
• روتر اطمینان حاصل می کند که اطلاعات به مقصد مورد نظر می رسد.
لذا با توجه به این دو وظیفه روتر وسیله ای بسیار مفید جهت سر و کله زدن با دو شبکه مجزا می باشد. روتر دو شبکه را به هم متصل می کند، اطلاعات را از یکی به دیگری می فرستد و در برخی موارد عمل ترجمه پروتوکلهای مختلف بین دو شبکه را انجام می دهد. همچنین از شبکه ها در برابر همدیگر محافظت می کند و از رسیدن ترافیک غیر ضروری از یکی به دیگری جلوگیری می کند. همچنانکه تعداد شبکه های متصل به هم رشد می کند، جدول تنظیمات برای اداره کردن ترافیک بین آنها رشد می کند و قدرت پردازش روتر افزایش می یابد. صرفنظر از تعداد شبکه هایی که متصل شده اند، کار اصلی و وظیفه روتر به همان صورت اصلی باقی می ماند. از آنجایی که اینترنت شبکه عظیمی است که از ده ها هزار شبکه کوچکتر تشکیل شده است، استفاده آن از روترها یک نیاز مطلق است.

انواع روترها :

• روترهای سخت افزاری : روترهای فوق ، سخت افزارهائی می باشند که نرم افزارهای خاص توليد شده توسط توليد کنندگان را اجراء می نمايند (در حال حاضر صرفا" به صورت black box به آنان نگاه می کنيم ).نرم افزار فوق ، قابليت روتينگ را برای روترها فراهم نموده تا آنان مهمترين و شايد ساده ترين وظيفه خود که ارسال داده از يک شبکه به شبکه ديگر است را بخوبی انجام دهند . اکثر شرکت ها ترجيح می دهند که از روترهای سخت افزاری استفاده نمايند چراکه آنان در مقايسه با روترهای نرم افزاری، دارای سرعت و اعتماد پذيری بيشتری می باشند . شکل زير يک نمونه روتر را نشان می دهد . ( Cisco 2600 Series Multiservice Platform )
• روترهای نرم افزاری : روترهای نرم افزاری دارای عملکردی مشابه با روترهای سخت افزاری بوده و مسئوليت اصلی آنان نيز ارسال داده از يک شبکه به شبکه ديگر است. يک روتر نرم افزاری می تواند يک سرويس دهنده NT ، يک سرويس دهنده نت ور و يا يک سرويس دهنده لينوکس باشد . تمامی سيستم های عامل شبکه ای مطرح ،دارای قابليت های روتينگ از قبل تعبيه شده می باشند .
در اکثر موارد از روترها به عنوان فايروال و يا gateway اينترنت ، استفاده می گردد . در اين رابطه لازم است به يکی از مهمترين تفاوت های موجود بين روترهای نرم افزاری و سخت افزاری ، اشاره گردد : در اکثر موارد نمی توان يک روتر نرم افزاری را جايگزين يک روتر سخت افزاری نمود ، چراکه روترهای سخت افزاری دارای سخت افزار لازم و از قبل تعبيه شده ای می باشند که به آنان امکان اتصال به يک لينک خاص WAN ( از نوع Frame Relay ، ISDN و يا ATM ) را خواهد داد .يک روتر نرم افزاری ( نظير سرويس دهنده ويندوز ) دارای تعدادی کارت شبکه است که هر يک از آنان به يک شبکه LAN متصل شده و ساير اتصالات به شبکه های WAN از طريق روترهای سخت افزاری ، انجام خواهد شد

مهمترين ويژگی های يک روتر :

روترها دستگاههای لايه سوم ( مدل مرجع OSI ) می باشند . روترها ماداميکه برنامه ريزی نگردند ، امکان توزيع داده را نخواهند داشت . اکثر روترهای مهم دارای سيستم عامل اختصاصی خاص خود می باشند . روترها از پروتکل های خاصی به منظور مبادله اطلاعات ضروری خود ( منظور داده نيست ) ، استفاده می نمايند . نحوه عملکرد يک روتر در اينترنت : مسير ايجاد شده برای انجام مبادله اطلاعاتی بين سرويس گيرنده و سرويس دهنده در تمامی مدت زمان انجام تراکش ثابت و يکسان نبوده و متناسب با وضعيت ترافيک موجود و در دسترس بودن مسير ، تغيير می نمايد.
منبع : www.srco.ir
گروه دور همی پارسی کدرز
https://t.me/joinchat/GxVRww3ykLynHFsdCvb7eg
 
پاسخ
#8
خوب حتما باید کامل با ساختار ای پی اشنا بشید.

در این قسمت در مورد ای پی توضیح میدیم :

هر دستگاهي كه در اينترنت وجود دارد يا به آن متصل است يك شماره شناسايي منحصر به فرد دارد كه به آن آدرس IP يا شماره IP گفته مي شود. يك آدرس IP چيزي مثل اين است: 127. 55. 27. 216

تركيبي از 4.3 ميليارد آدرس IP

همانطور كه در بالا ذكر شد آدرسهاي IP براي قابل فهم بودن افراد معمولاً به صورت دسيمال (دهدهي) بيان مي شوند. كه با نقطه از يكديگر جدا شده اند. اما كامپيوتر ها با شكل باينري (دودويي) اعداد سروكار دارد و براي ارتباط با يكديگر آنرا در قالب صفر و يك بيان مي كنند مانند مثال زير:

11011000. 00011011. 00111101. 10001001
8تا 8تا 8تا 8تا
چهار عدد در يك آدرس IP اكت (به معناي هشتايي) ناميده مي شوند، چون هر عدد به تنهايي از 8 عدد باينري تشكيل شده است. با تركيب همه اعداد 32 عدد باينري خواهيم داشت. آدرس IP از اعداد 32 بيتي تشكيل شده است. كه هر كدام از 8 وضعيت مي تواند 0 يا 1 باشد. يعني براي هر هشتايي 2 به توان 8 تا، 256 عدد مخلتف را مي توان در نظر گرفت. پس هر عدد كه بين نقطه ها قرار مي گيرد مي تواند بين 0 ــ 255 باشد. با توجه به اين كه 4 عدد داريم كه با نقطه از هم جدا مي شوند مجموعاً 2 به توان 32 يا مجموعاً 4294967296 عدد منحصر به فرد خواهيم داشت.
در نتيجه در حدود 4.3 ميليارد عدد را مي توان براي آدرسهاي IP منحصر به فرد معين كرد البته با صرفنظر از تعدادي آدرس معين كه استفاده از آنها براي عموم محدود شده است. مثلاً آدرس IP به صورت 0. 0. 0. 0 براي شبكه default و آدرس 255. 255. 255. 255 براي broad cast رزرو شده اند.
تركيب اين اعداد فقط براي دادن يك شماره منحصر به فرد و شناسايي نيست بلكه براي ايجاد كلاسهايي است كه بتوان آنها را به يك شغل، دولت، منطقه خاص و غيره نسبت داد.
اعداد بين نقطه ها يا اكت ها (هشتايي) به دو قسمت تقسيم مي شوند. شبكه و هاست. اولين عدد بين نقطه ها مربوط به شبكه است. اين عدد براي شناسايي يك شبكه كه يك كامپيوتر به آن متصل است استفاده مي شود.
هاست (كه گاهي با نام Node شناخته مي شود) كامپيوتري كه واقعاً در شبكه وجود دارد مشخص مي كند. قسمت مربوط به هاست معمولاً آخرين عدد است. 5 كلاس IP به علاوه آدرسهاي خاص مشخص وجود دارد:
ــ default network: يا شبكه پيش فرض كه آدرس IP آن 0. 0. 0. 0 است.
ــ كلاس A: اين كلاس براي شبكه هاي خيلي بزرگ است. مانند يك كمپاني عظيم بين المللي كه داراي يك شبكه بزرگ است. آدرسهاي IP كه اعداد اول آنها (اولين اكت) از 1 تا 126 باشد قسمتي از اين شبكه هستند. سه عدد بعدي براي شناسايي Host به كار مي روند. اين بدان معناست كه 126 شبكه كلاس A وجود دارند كه هر كدام 16777214 هاست و مجموعاً 2 به توان 31 آدرس IP منحصر به فرد مي توان ساخت. اما نيمي از اين تعداد آدرس IP قابل دسترسي است. در شبكه هاي كلاس A اولين عدد باينري هميشه صفر است.
آدرس خود يا loopback: اين آدرس IP عبارتست از 127. 0. 0. 1 با اين آدرس IP يك كامپيوتر مي تواند پيغامي را براي خودش ارسال كند. اين آدرس معمولاً براي عيب يابي شبكه و تست كردن آن استفاده مي شود.
گروه دور همی پارسی کدرز
https://t.me/joinchat/GxVRww3ykLynHFsdCvb7eg
 
پاسخ
#9
Subnet Mask عددي است كه در واقع تعداد بيت (Bit) هاي Host ID و Net ID را مشخص مي كند و در كلاسهاي مختلف متفاوت است . اكنون Subnet Mask هاي استاندارد را در كلاس هاي مختلف مورد برسي قرار مي دهيم.

Subnet Mask در كلاسهاي مختلف :
Subnet Mask در كلاس A به صورت 255.0.0.0 است. يعني همان طور در درس گذشته گفته شد NetID، داراي هشت بيت است و بقيه بيت ا مربوط به HostID مي شوند.
Subnet Mask در كلاس B به صورت 255.255.0.0 است و در كلاس C به صورت 255.255.255.0 مي باشد.
دقت داشته باشيد كه اين Subnet Mask ها مربوط به سرويس دهندها هستند. به عنوان مثال Subnet Mask ، با عدد 255.255.255.0 مربوط به سرويس دهنده اي (Server) است كه از IP كلاس C براي سرويس دادن به مشتري هايش (Client) استفاده ميكند نه به ما كه يك Host بر روي آن هستيم.
Subnet Mask يك Client كه روي IP كلاس C است 255.255.255.255 است ، يعني هيچ بيتي براي Host ندارد.
اگر اين مطلب را متوجه شده باشيد به راحتي مي توانيد Subnet Mask را در بقيه كلاسها به راحتي براي خود تحليل كنيد.

Default gateway :
Default gateway عددي (IP) است كه نشان مي دهد ما به كدام كامپيوتر متصل هستيم و از آن سرويس مي گيريم. به عنوان مثال Default gateway من در حال حاضر 213.215.173.1 است. يعني IP كامپيوتري كه من به آن Connect شده ام و از آن سرويس مي گيرم 213.215.173.1 است.

با توجه به Rang IP تنظیم شده ، می بایست Subnet Mask مناسب را انتخاب کنیم. Subnet Mask استاندارد Rang های A , B , C به شرح زیرمی باشد :

255 . 0 . 0 . 0 (A



255 . 255 . 0 . 0 (B



255 . 255 . 255 . 0 (C

زمانی که کامپیوتری قصد ارسال بسته ای را داشته باشد ، باید IP کامپیوتر گیرنده را بداند. سیستم قبل از ارسال بسته چک می کند که آیا IP کامپیوتر مقصد با IP کامپیوتر فرستنده در یک Rang قرار دارند یا نه . برای این منظور سیستم می بایست با استفاده ازروشی ، قسمت Host ID را حذف نموده وقسمت Net ID را با یکدیگرمقایسه کند. در صورتی که Net ID مبداً و مقصد با هم یکی شد ، بسته به مقصد ارسال می گردد و در غیر اینصورت ، در صورت Default Gateway ، بسته به آن ارسال می گردد . منظور از Default Gateway ، مسیریاب یا Router درشبکه می باشد. وقتی بسته به Router ارسال شد، Router سعی می کند که کامپیوتر مقصد را بیابد و اگر آن را یافت ، بسته را به آن ارسال می کند و اگر نیافت ، بسته ارسالی از روی کابل پاک می شود.
گروه دور همی پارسی کدرز
https://t.me/joinchat/GxVRww3ykLynHFsdCvb7eg
 
پاسخ
#10
خوب پیش مقدمات کار با ccna معرفی کردم.

حالا ما میخواهیم یک شبکه lan ایجادکنیم هر network معماری خاص خودشو داره

به فرض میخواهیم 1سوئیچ 1 روتر و 8 پی سی رو به هم اتصال بدیم.

چگونه میتونیم بصورت مجازی اینکارو کنیم؟

Cisco Packet Tracer 5.3.3 یکی از قویترین و بهترین نرم افزار شبیه سازی هست.

راحت توش میتونید روتر کانفیگ کنید ipو getway یا ping کنید.

عین یک شبکه واقعی بدون خطا و اشتباه

اطلاعات بیشتر :



Packet Tracer 5.3 یک محیط شبیه سازی شبكه و بسيار كارامد برای کسانی است که قصد طراحی شبکه، توپولوژی، پیکربندی، بررسی مشکلات و ... را دارند مي باشد . کاربران میتوانند براحتی ابزارهای مورد نظر خود از قبيل سوييچ ها روتر ها ، بريج ، پرينتر ، تلفن هاي تحت شبكه و ... را در محیط شبیه سازی وارد نموده و توپولوژی مورد نظر خود را ایجاد کنند . آنگاه پس از پیکربندی شبکه ایجاد شده، میتوانند به بررسی، تحلیل و رفع مشکلات آن بپردازند.
این نرم افزار شبیه ساز برای سیستم های مبتنی بر سیسکو برای آموزش دوره های سیسکو از قبیل CCNA است که با محیطی بسیار مناسب و قابلیت هایی در خور توجه میتواند شما را در استفاده و تست این سیستم ها با این شبیه ساز به راحتی کمک کند. این برنامه محصول شرکت Cisco است و جزئی از برنامه اموزشی این شرکت در آکادمی آن میباشد.
انواع تکنولوژی ها و توپولوژی هایی که توسط این نرم افزار پشتیبانی می شود به این شرح هستند :
اتصالات : Consol ، Cross ، Straight ، سریال ، فیبر ، بی سیم و مودم
سوئیچ ها، مشتمل بر مشخصه های پورت ها، پایگاه داده VLAN ، VLANs و Trunking
روترها، مشتمل بر ACLs ، VLSM ، NAT و PAT و DHCP
مسیریابی، مشتمل بر RIP 2,OSPF ، مسیرهای پیش فرض و استاتیک و load balancing
ابرها ، پل ها ، هاب ها ، access point ها، تکرار کننده ها ، رایانه های شخصی، سرور ها و چاپگرها ، IP Phone
مشاهده جداول مسیریابی و سوئیچینگ و ایجاد پل ، داده های OSI و وضعیت لینک
Ping ، Ping توسعه یافته و قابلیت traceroute
مدل سازی لایه های 1 ، 2 ، 3 و 4
حالت Challenge برای هدایت بسته ها توسط دانشجویان بر اساس الگوریتم های ابزارها
Activity Wizard ، برای تمرین طراحی، پیکربندی و رفع مشکلات در فعالیت ها
____________________________

دريافت نرم افزار سيسكو پكت تريسر با حجم 74 مگابايت
دانلود
گروه دور همی پارسی کدرز
https://t.me/joinchat/GxVRww3ykLynHFsdCvb7eg
 
پاسخ
  


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  دانلود کتاب CCNA Security 210-260 Official Cert Guide rezakian13 0 2,771 12-14-2017، 04:49 PM
آخرین ارسال: rezakian13
  جزوه جامع آموزش CCNA FarazNetwork.ir 1 10,058 12-14-2014، 02:56 AM
آخرین ارسال: ASILTASH
  دانلود رایگان فیلم های آموزشی CCNA به زبان فارسی FarazNetwork.ir 1 7,656 06-17-2014، 11:56 AM
آخرین ارسال: FarazNetwork.ir
Video دانلود رایگان فیلم های آموزشی CCNA Wireless , CWNA به زبان فارسی FarazNetwork.ir 0 8,044 10-20-2013، 12:19 PM
آخرین ارسال: FarazNetwork.ir
  دانلود رایگان فیلم های آموزشی CCNA Voice به زبان فارسی FarazNetwork.ir 0 9,310 10-20-2013، 12:17 PM
آخرین ارسال: FarazNetwork.ir
  دانلود رایگان فیلم های آموزشی CCNA Security به زبان فارسی FarazNetwork.ir 0 8,118 10-20-2013، 12:15 PM
آخرین ارسال: FarazNetwork.ir

پرش به انجمن:


Browsing: 2 مهمان